Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A konténerrendelés lehetséges árkategóriái

2022-04-11 10:58:12

Napjainkban számtalan társaság vállal konténeres sittszállítást. Így ha esetleg nemrég újítottuk fel a lakásunkat, és ennek következtében nagyobb mennyiségű törmelék maradt, érdemes igénybe vennünk az adott szolgáltatást. Mielőtt viszont megrendelnénk a tárolót, mindenképp tájékozódjunk e-mailben vagy telefonon a díjszabás alakulásáról.

Hogy történik a hulladék szortírozása?
Manapság a legtöbb konténeres sittszállítással foglalkozó cég egyben a szemét különválogatását is elvégzi. Ahhoz, hogy a különböző hulladékfajták minél jobban elkülönülhessenek egymástól, először leválasztják a sittet. Ezután történik a hulladék szemétkosarakba való elhelyezése.

Vegyes rakodású szállítás esetében is biztosítva van tehát a szemét szortírozása, s ezáltal a környezetvédelem is. Mivel a vegyes hulladék elvitele kevesebb időt és energiát tesz ki, lehetőségünk van pénzt spórolni. Hiszen sokkal kedvezőbben alakulhat a díjszabás.

Mitől függ a szemétszállítás ára?
A legelterjedtebb az, ha m3 alapján kerül meghatározásra a hulladék elvitelének a díjszabása. Már a 4 m3-es konténertől a 6 m3-es tárolón keresztül egészen a 8 m3-es konténerig lehetőségünk van szállítótartály rendelésére. Értelemszerűen minél több lomot szeretnénk elvitetni, annál nagyobb konténert tanácsos kérnünk.

Jobban járunk, ha egyszer fizetünk egy nagyobb űrtartalmú szállítótartályért, mintha többször fizetnénk egy-egy kicsiért.

Az ár – természetesen – a helyszíntől is függ. Nem mindegy ugyanis, hogy a fővárosba vagy a fővároson kívülre kívánunk konténert rendelni. Ezenkívül a díjszabás tekintetében az sem elhanyagolható szempont, hogy egy-egy településen – például, Budapesten – belül hová kérjük a szolgáltatást.


További felmerülő költségek

A feltüntetett árak általában mindenre kiterjednek. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a rakodási díjat, hanem az útdíjat, sőt, még az üzemanyagköltséget is tartalmazzák. Egy kivétel fordulhat csak elő. Amennyiben területfoglalási engedélyre van szükségünk, meglehet, hogy azt magunknak kell beszereznünk.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy előfordulhatnak olyan cégek, amelyek bruttóban adják meg az áraikat. Ez persze igen ritka. A legtöbb társaság nettó díjszabást tüntet fel. Ennek ellenére azonban jó, ha erre is gondolunk.

A díjszabás alakulásának összetettsége
Mindennek alapján láthatjuk, hogy a sittszállítás költsége számtalan dolog függvénye. A szortírozás típusa, az üzemanyag felhasználása és a konténer mérete egyaránt fontos szerepet játszik az ár alakulásában. Így egy rendkívül összetett folyamatról beszélhetünk.

Ráadásul, a díjszabás változhat is, hiszen a vállalatok többsége tájékoztató jellegű árakat ad meg. Ezt mindig érdemes észben tartanunk, hiszen ha megfeledkezünk róla, könnyen nagy meglepetéssel találhatjuk szembe magunkat. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online