Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Deák téri bérlakás: szerződés(nem)hosszabbítási botrány a láthatáron?

2022-03-25 16:06:50

Egy évben több alkalommal is megesik, hogy a gödöllői önkormányzat tagja a város bérlakás-állományával kapcsolatos döntés(ek)re kényszerülnek. Így volt ez március 17-én, amikor öt, a köz tulajdonában álló hajlék bérleti szerződésének meghosszabbításáról határoztak. Ezek közül egy ingatlan a Szent János utcában, négy pedig a Deák Ferenc téren található.

Amint azonban a napirendi pont tárgyalása során – Kolozs Csaba (Szövetség Gödöllőért) érdeklődésekor – kiderült, három évvel ezelőtt nem négy, hanem öt, a Deák téren fellelhető önkormányzati bérlakás talált bérlőre pályázat útján. Más kérdés, hogy az akkori döntést heves vita kísérte, mivel többen is aggodalmukat fejezték ki az elbírálási rendszer „tisztaságával” összefüggésben.

Az előterjesztést aláíró dr. Kiss Árpád jegyző elismerte, hogy a Deák téri hajlékok vonatkozásában valóban eggyel kevesebb lakás bérleti szerződésének meghosszabbításáról döntenek a képviselők, majd hozzátette, hogy az ötödik, hosszabbítást kérelmező bérlő igénye azért nincs a képviselőtestület tagjai előtt, mert azt elutasítják.
A polgármesteri hivatal vezetője hivatkozott az érvényben lévő önkormányzati rendeletben foglaltakra, miszerint: a bérlet időtartamának meghosszabbításáról a képviselőtestület hoz döntést. A jegyző azt is hangsúlyozta, hogy a bérleti szerződés hosszabbításának több feltétele is van, mint, például: nincs két hónapnál hosszabb idejű bérletidíj-tartozás, nincs közüzemi és/vagy közös költség tartozás, a lakás műszaki állapota megfelelő, tiszta és rendeltetésszerű használatra alkalmas, valamint a lakásbérleti jogviszony fennállása alatt a bérlő vagy a vele együtt lakó személyek magatartásával kapcsolatban nem merült fel a társasház együttélési szabályainak megszegésével kapcsolatos probléma.

Némi szószaporítást követően a várost irányító grémium tagja minden határozati javaslatról külön szavaztak, és mindegyiket támogatták is. Mivel az egyik Deák téri lakás bérlője Nagy Péter lokálpatrióta klubos képviselő, a városatya bejelentette érintettségét és nem voksolt saját bérleti szerződésének meghosszabbításáról.

A Gödöllő önkormányzati bérlakásokkal kapcsolatos történetében egyedülállónak nevezhető – erősen botrányszagú – ügy lezáratlan maradt, miután egy lakás bérleti szerződésének sorsáról nem született képviselőtestületi döntés. A jegyző magára vállalta, hogy értesíti a bérlőt igénye elutasításáról. Hogy mivel indokolja azt, egyelőre nem tudni. A lakó elvileg április 9-ig maradhat az ingatlanban.

A sok kérdést felvető sztori nem lenne teljes, ha elhallgatnánk, hogy a lakás bérlője három évvel ezelőtt még a polgármesteri hivatal alkalmazottja volt, a 2019-es önkormányzati választást követően azonban – úgy tudjuk, közös megegyezéssel – további szolgálataira nem tartottak igényt.
Ha ez a történet egy filmsorozat lenne, nem lehetne mással befejezni, mint azzal, hogy: folyt. köv.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online