Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Eloszlatásra váró kétségek teszik zavarossá a gödöllői polgármesterhez köthető „ügyeket”

2022-02-25 11:43:29

Bár, az alábbiakban taglalt két büntetőügy nincs közvetlen összefüggésben egymással, bizonyos hasonlóságok mégis felfedezhetők. Ilyen – például – a választási kampányidőszakra eső időzítés, Gémesi György és/vagy lokálpatrióta klubos csapatának kedvezőtlen színben történt feltüntetése, valamint a rendőrségi/ügyészségi eljárások/nyomozások részben eredménytelensége, részben elhúzódása.

Kezdjük a 2010 szeptemberében elhíresült szórólap-üggyel!
Gémesi György nemi identitását firtató propaganda-anyag a hónap utolsó napján került az utcára, a terjesztőket azonban elég gyorsan sikerült lefülelni. Ezt követően:
• 2010. október 25-én becsületsértés miatt büntetőeljárás indult a Gödöllői Rendőrkapitányságon ismeretlen tettes ellen.
• Szűk fél év elteltével kiderült, hogy az adatgyűjtésen, a tanúkihallgatásokon és a telefonbeszélgetések elemzésén alapuló nyomozás nem vezetett eredményre. Az eljárást 2011. március 22-én felfüggesztették, tekintettel arra, hogy az elkövető kilétét nem tudták megállapítani.
• 2012 júliusában olyan hírek láttak napvilágot, hogy a felfüggesztett eljárás újraindult. A nyomozás folytatását – ami ekkor már a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának vált feladatává – az ügyészség rendelte el. A nyomozás határidejéül október 2-át jelölték meg.
• 2012. október 26-án a Dunakeszi Városi Ügyészség megbízott vezetője olyan tájékoztatást adott, hogy a becsületsértés vétsége miatt a Gödöllői Rendőrkapitányságon indult, és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon is iktatott büntető ügyben a nyomozás folyamatban van.
• Egy nappal később közreadták: az ügyben eljáró nyomozók arra törekszenek, hogy az esemény körülményeit minél rövidebb időn belül felderítsék. A nyomozás határideje 2013. január 4-ére tolódott.
• 2013. január 14-én kiderült, hogy a nyomozás határidejét március 4-ig meghosszabbították, majd március 11-én arról szóltak a hírek, hogy a nyomozás határidejét további egy hónappal megtoldották.
• 2013. április 15-én olyan közlemény született, hogy még tart a kutakodás az ügyben, így a nyomozás új határideje július 4-e lett.
• 2013. július 9-én a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya azt a tájékoztatást adta, hogy a nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság 2013. április 23-án felfüggesztette, mivel a bűncselekményt elkövető személy azonosítására és felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre.


Ugorjunk mintegy kilenc évet! Plakátrongálás önkényuralmi jelképek használatával

2019, október 7-én a Fidesz-KDNP helyi szervezetének illetékesei rendőrségi feljelentést tettek a Lokálpatrióta Klub plakátjainak tiltott önkényuralmi jelképpel való megrongálása miatt. Ez alapján a Gödöllői Rendőrkapitányság önkényuralmi jelkép használata vétség gyanúja miatt indított eljárást az ügyben, túlmenően, az esettel kapcsolatban a rendőrök azt is vizsgálták, hogy további bűncselekmény megvalósult-e.
• 2020 januárjában megtudtuk, hogy az üggyel összefüggésben a Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rongálás elkövetése miatt folytat büntetőeljárást, valamint azt is vizsgálják, hogy további bűncselekmény megvalósult-e.
• 2020 júniusában azzal bővült ismeretünk az üggyel kapcsolatosan, hogy a Dunakeszi Rendőrkapitányság önkényuralmi jelkép használata vétségének megalapozott gyanúja miatt egy fiatalkorú fiúval szemben folytat büntetőeljárást.
• 2020. október 12-én a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékese olyan tájékoztatást adott, miszerint: a jelzett ügyben az eljárás jelenleg is folyamatban van, arról bővebb tájékoztatást egyelőre nem áll módjukban adni.
• A következő, mindmáig utolsó érdeklődést 2021. május 13-án juttattuk el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékeséhez, aki ezt válaszolta: a jelzett ügyben az eljárás továbbra is folyamatban van.
• Az ügy ezt követően a Dunakeszi Járási Ügyészségre került, ahol 2021. július 22-én megszüntető határozat született, mondván: nem állapítható meg, hogy a bűncselekményt a gyanúsították (3 fő) követték el. A határozat ellen az egyik feljelentő panasszal élt, aminek a Pest Megyei Főügyészség Nyomozásfelügyeleti, Vádelőkészítési és Vádképviseleti Osztálya helyt adott, és az eljárás folytatását rendelte el.
• Ennek idén januárban lett meg az eredménye. Két, gödöllői lakcímmel rendelkező gyanúsítottal szemben megszüntették az eljárást, a harmadikkal szemben azonban nem. Ő az a személy, aki gépkocsijával 2019. október 5-éről 6-ára virradóra a Gödöllői Lokálpatrióta Klub 16 darab választási plakátjához szállította „ismeretlenül maradt társait”. Ráadásul, mobiltelefonját is lefoglalták, amiben 2019. október 8-i és 9-i dátummal olyan, érzékelhetően a pániktól vezérelt sms-üzenetek szerepelnek, amik vezetékneve említésével belekeverik az ügybe a regnáló országgyűlési képviselőt.
• A fel nem mentett személlyel szemben az ügyész – kisebb kárt (93 ezer forint) okozó rongálás vétsége miatt – vádiratot nyújtott be a Gödöllői Járásbírósághoz.

Összegezve és leegyszerűsítve a dolgokat: egyfelől több mint 11 éve utcára került egy becsületsértésre alkalmas tartalmú szórólap, aminek hátterében valaki(k) állt(ak), kilétüket azonban azóta is homály fedi. Másfelől, lassan két és fél éve folyik az eljárás egy plakátrongálási ügyben, ami várhatóan bírósági ítélettel zárul.

Mindeközben Gémesi Györgyöt saját állítása szerint a Pegasus-kémszoftver alkalmazásával megfigyelték, lakásába betörtek, illetve január végén arról posztolt, hogy zsarolás célpontja lett, miután Anonymus olyan ultimátumot intézett hozzá, ha január 31-ig nem mond le, akkor elindul az Éljenjeni akció, és lerántja a leplet a polgármester titkairól. A tettesek kilétét egyelőre mind a három esetben homály fedi.

Egyelőre nem tehetünk mást, mint várni az újabb fejleményeket a Gémesi által „elszenvedett” (bűn)ügyekben. Reméljük, hogy egyszer eloszlanak a kétségek, és kiderül: sajnálatkeltést célzó önlejáratások vagy kívülről, más által szervezett karaktergyilkossági kísérletek áldozata lett Gödöllő első embere és lokálpatrióta klubos csapata.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online