Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hamis bizonyítvánnyal akart jogosítványhoz jutni a gödöllői autósiskolában

2022-02-20 10:24:42

A gödöllői rendőrök befejezték annak a 33 éves nőnek az ügyét, aki a gyanú szerint hamis iskolai bizonyítvánnyal kezdett gépjárművezetői tanfolyamot. Intellektuális közokirat-hamisítással gyanúsítják.

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont tett feljelentést 2021 márciusában, mivel egy gödöllői magán autós iskolába tanfolyamra jelentkezett egy 33 éves nő, ám az adatok ellenőrzésekor gyanú merült fel, hogy alapfokú iskolai végzettséggel nem rendelkezik, a becsatolt tanúsítvány nem tűnt valódinak.

A helyi nyomozók kiderítették, hogy a bizonyítvány tartalma nem fedi a valóságot. Az alma mater küszöbét régóta nem lépte át, az alapfokú tanulmányait nem befejezte, hanem alsó tagozat után abbahagyta. A nőről nem csak nem tudott az iskola, de még az okiratot sem ők állították ki. Az okmányszakértő véleménye szerint a könyv formátumú bizonyítvány eredeti gyártású, ám az illetéktelen kiállítású: kitöltését és hitelesítését nem az iskola végezte.

A kállói nőt intellektuális közokirat-hamisítás bűntettével gyanúsították meg. Kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt tagadta, a gyanúsítás ellen panasszal élt. Állította, bizonyítványa nem hamis, ugyanis levelező tagozaton tette le a 6-7-8. osztályt.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 33 éves nővel szemben folytatott nyomozást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek. Forrás: police.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online