Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Nehézségek a szoptatással? Van segítség!

2022-02-11 11:43:40

Minden babáját szoptatni kívánó és szoptató édesanyával előfordulhat, hogy időnként nehézségekkel szembesül a baba etetésével kapcsolatban. A helyzet, természetesen, nagyon kínzó és rémisztő, hiszen a kicsinek ez jelenti az innivalót és az ennivalót egyszerre, ráadásul, mivel nincsenek nagy tartalékai, ezért létfontosságú, hogy rendszeresen hozzájusson ezekhez.

Ne stresszelj!
A dolog valóban nem tűr halasztást, a helyzettel mindenképpen foglalkozni kell, azonban a pánikot jobb elkerülni, mert a stressz a helyzet megoldásában is hátráltató tényező, valamint a tejtermelődésre is negatív hatással lehet.

Egészen természetes, hogy aggódsz, de tartsd szem előtt, hogy nagy valószínűséggel átmeneti problémáról van szó, amit szépen együtt le fogtok küzdeni.

Kérj segítséget!
Ha van egy jó barátnőd, aki már édesanya, ha jó viszonyban vagy a védőnővel és a gyermekorvossal, akkor máris több olyan személy akad, akihez fordulhatsz a problémáddal. Ha úgy érzed, hogy ennél szakértőbb kezekre van szükséged, akkor egy szoptatási tanácsadó is nagyon sokat segíthet neked.

A lényeg, hogy nem kell egyedül megoldanod minden helyzetet, és ez nagyon jó példa arra, hogy mikor érdemes segítséget kérni.

Próbálj ki új szoptatási pózokat!
Akár, úgynevezett, szopási sztrájk a nehéz helyzet oka, akár más gondotok van, sokszor segít, ha többféle szoptatási pózt is kipróbálsz. Az eltérő póz segíthet, hogy a kicsi jobban be tudja kapni a mellbimbót, így elkerülhető a sebesedés, hiszen ha többféle pózt is alkalmazol, akkor jobban kiürülhet a mell, elkerülve a gyulladást.

De, az eltérő testhelyzetben történő próbálkozás a babának is sokat segít abban, hogy ne a rossz élményhez kösse a szoptatást, ami a sztrájkot kiváltotta nála. Egyes szoptatási pózok kicsit nehezebben kivitelezhetőek, de egy jó szoptatós párna rengeteget segíthet.


Milyen legyen a szoptatós párna?

Az ideális párnák, mint például a Bubbaland.hu szoptatós párnái maximális kényelmet biztosítanak minden szoptatási helyzetben. Olyanok tervezték, akik jól értenek hozzá, és a babák bőréhez teljes mértékben illő anyagokból készülnek.

Egy igazán jó szoptatós párnával meghitt élménnyé válik mindkettőtök számára a szoptatás, a kicsi is, de te is kellemesen ellazulhattok közben. Egyszerre játék, alvópajtás és csodaszép szobadísz is.

A Pipi szoptatós párnák három különböző variációban érhetőek el. Választhatsz a bambusz, a pamut-minky és a velvet szoptatós párna közül aszerint, hogy melyik anyag a leginkább kedvedre való. Szebbnél szebb színekben és mintákban elérhetőek, hogy segítsenek valódi élményt varázsolni a nehézségek helyett.

A bőr-bőr kontaktus nemcsak a szülés után ér aranyat
Szánd rá az időt arra, hogy kikerüljetek a nehéz időszakból, és ne törődj most a feladatokkal! Lassíts le egy kicsit, és bújjatok össze nagyon sokat! Nyugodtan éljétek át a bőrkontaktus jótékony hatásait és élvezzétek, hogy együtt vagytok!

A rengeteg bújással mindketten ki is pihenhetitek magatokat, és könnyebben túllendültök a nehéz időszakon. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online