Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A nappali és a kanapé színe. Hogyan válasszunk?

2022-02-01 11:20:45

Lakásunk belső kialakítását nem pusztán egy-egy bútordarab, hanem a bútorok színe is nagyban meghatározhatja. Mutatunk néhány tippet, hogyan is döntsünk szín tekintetében, amikor bútort választunk a nappaliba.

Tippek a nappali színvilágának összeállításához

Nem elég csak a lakásunk stílusához passzoló bútordarabokat vásárolni, az is lényeges, hogy a színek harmóniáját is megteremtsük, hiszen egy-egy rosszul megválasztott színnel teljesen tönkretehetjük az összhatást. Nem elég, hogy milyen nehéz volt kiválasztani a kanapét, most még a színen is agyaljunk. Ha megfogadunk néhány tanácsot, nem is kell sokat töprengenünk, hogy melyik szín mellett is tegyük le a voksunkat.


Trendek jönnek és mennek. Ha szentül hisszük, hogy legalább 8-10 évig nem fogunk új kanapét vásárolni, akkor ne kövessük a divatirányzatokat, azaz ne ez határozza meg a döntésünket. Az sem jó megoldás, ha a barátaink, a szomszédunk vagy valamelyik családtagunk kanapéja, annak színe tetszett meg és mi is ezt a színt szeretnénk. Lehet, hogy a lazacszín jól mutat egy modern otthonban, de nem biztos, hogy mi nem lövünk mellé vele. Mindenképpen olyan szín mellett határozzunk, ami minden valószínűség szerint egy évtized múlva is tetszeni fog.

Ha nem fogunk ágytakarót használni, akkor mindenképpen számoljunk azzal is, hogy a kanapénk színe még akkor is halványulni fog, ha mi mindent megteszünk a védelme érdekében. Ha egy szürke szín mellett döntünk, nyugodtan válasszunk egy-két árnyalattal sötétebb színűt, így sem fogunk csalódni sem a kiválasztott színben, sem pedig a kanapénkban.

A semleges színek, mint a fekete, a barna, a szürke, a zöld, szinte minden lakásba illenek. Ha túlságosan unalmasnak, lehangolónak találjuk ezeket a színeket, akkor élénkítsük fel kicsit a hangulatot gazdag színvilágú és mintás díszpárnákkal, ágytakarókkal, amiket még mindig könnyebben cserélgethetünk, mint a kanapé kárpitját.


A kanapé színének kiválasztásakor mindenképpen figyelembe kell venni a kárpitozás anyagát, ha mi egy türkiz kanapéra vágyunk, nem biztos, hogy fogunk találni ilyen bőrkanapét, míg egy bársonykanapé igencsak kényes az anyagát tekintve, főleg, ha még egy élénkebb, világosabb szín mellett is döntünk. A választás nem olyan egyszerű, de valóban megéri gondolkodni a színnel kapcsolatban, hiszen jelentősen meghatározza a nappali arculatát és természetesen a mi hangulatunkat is. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online