Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mindig a legújabbat válasszuk, ha elektromos rollert szeretnénk?

2022-01-16 11:06:50

A hétköznapi közlekedésre vásárolt elektromos rollernél mindig a hatótávolságot, a teljesítményt érdemes mérlegelni. Hogy a technológiai fejlődés miatt mindig a legújabb a legjobb-e, az nem feltétlenül egyszerű kérdés.

Hazánk népszerű elektromos rollere
Az utóbbi években főképp a fővárosban rengeteg elektromos rollerrel jelent meg, ami egy gyors és környezetkímélő közlekedési formává vált. A hétköznapok során egyre többen választják.

Az elektromos rollerek piacán körülnézve, hazánk népszerű, jelenleg talán a legkedveltebb elektromos rollere, ha a vásárlók választását vizsgáljuk, a Xiaomishop.hu-nál kapható elektromos roller.

A beépített funkciók és az ár megfizethetőségének kettőse lehet erre az ok, mindenki talál a Xiaomi modelljei között az igényeinek megfelelőt. Választhatunk belépő, általános és maximalistáknak ideális eszközt.

Az új mindig a legjobb, legokosabb döntés?
Az említett Xiaomi, felismerve az elektromos rollerek piacának létjogosultságát, a növekvő igényeket, folyamatosan fejleszti termékeit és igyekszik javítani a felhasználói élményt.

A legújabb modellnél – például – külsőségekben nincs túl sok változás a korábbi szériákhoz képest, azonban azok, amelyeken változtattak, mind előnyére válnak. Több közülük a biztonságos használatot erősíti, melyet időről időre megkérdőjeleznek néhányan.

A kormányrúd a műanyag helyett fém összecsukó mechanikát kapott, amelynek köszönhetően nem recseg vagy nyikorog az összehajtás során. Ezt a felhasználói visszajelzések alapján mindenki jó megoldásnak véli.

A biztonságosabbá tételt egyrészt a hátsó fék kétbetétesre cserélése jelenti. Ez lényegesen hatékonyabb a korábbi modelleknél megtalálható egybetétesnél, megoszlik a kopás a két betét között.

Másrészt lényeges fejlesztés biztonság szempontjából, hogy ha 30% alatti töltöttségnél letesszük az elektromos rollert, 10 napig nem kapcsoljuk be, nem töltjük fel, akkor az akkumulátort elaltatja annak védelme érdekében. Azt tudni kell, hogy újra használatba venni csak tartós töltést követően lehet.

Az akkumulátor védelméről továbbá az új BMS, vagyis az akkumulátorvezérlő is gondoskodik. Megelőzi az esetleges rövidzárlatot, túltöltést, kisülést, de véd a hőmérséklettől is.

Ami feltétlenül fontos újítás a frissen megjelent modelleknél, az a tempomat hiánya. Ennek valószínűleg sokan nem örülnek, de a jogszabályi előírások miatt ennek ki kellett kerülnie az alkalmazásból.

Hogyan válassz elektromos rollert?
Három szempont legyen mindenképp elsődleges a döntésnél, ha elektromos roller vásárlásán gondolkodunk. Egyrészt a hatótáv, másrészt a mászóképesség ismerete és az igényeink felmérése elengedhetetlen.

A hatótávolság függ attól, hogy közlekedés közben mennyit kell megállni és mennyiszer kell gyorsítani. Az emelkedése akkor a legnagyobb kérdés, ha dimbes-dombos terepen használjuk nap mint nap. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online