Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Kitartó hajsza után kapcsolták le a gödöllői rendőrök a lopással gyanúsított hajléktalant

2021-12-20 17:50:50

Hazatérve, kapujukat tárva-nyitva találta egy kerepesi házaspár december 16-án, az esti órákban. Házukban káosz és rendetlenség tárult szemük elé, az udvarról autójuk eltűnt. Míg a férfi tárcsázta a segélyhívót, felesége kirohant az utcára, és egy éppen ott haladó rendőrautót intett le, majd az abban ülőknek beszámolt a történtekről.

Az egyenruhások az információk birtokában nem tétlenkedtek. Percekkel később megpillantották a keresett autót, és igazoltatni akarták a sofőrt. Az autóban ülő férfi többszöri fény- és hangjelzésre sem volt hajlandó megállni, kis idő múlva lassított, majd kiugrott a még guruló kocsiból, és futásnak eredt. Az autó árokba csúszott (képen), a rendőrök kipattantak a szolgálati gépkocsiból, és – miközben értesítették kollégáikat – a férfi után rohantak. A menekülő férfit árkon-bokron, kerítéseken átugorva, telkeken keresztül üldözték rendületlenül, mindaddig, amíg feladta a harcot, és egy út menti patakmederben próbált megbújni. Nem sikerült neki, a rendőrök megbilincselték és előállították.

A hajléktalan életmódot folytató 45 éves L. János részletes beismerő vallomásában elmondta, hogy a ház előtt sétált, amikor megpillantotta az udvaron lévő, mozdítható értékeket. Úgy gondolta elhozza, majd eladja azokat. A kerítésen átmászva azonban kedvet kapott, hogy a házban is szétnézzen, amit csak ért összepakolt. Hogy a szállítással kapcsolatos gondjait megoldja, jó öltetnek látta megrakni az udvarban lévő járgányt, és azzal folytatni az útját. Tervei szerint Gödöllőn, az erdőben állt volna meg éjszakára: alvás után a lopott cuccokat eladta volna valakinek, a kocsit pedig egyszerűen az erdőben tervezte hagyni. A pénzből ennivalót, cigarettát, sört és pálinkát szándékozott venni, elképzeléseit azonban keresztülhúzták a rendőrök.


Az őrizetbe vett L. János ellen a Gödöllői Rendőrkapitányság lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának kezdeményezésére. Forrás: police.hu 


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online