Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői szálloda-per: önkormányzati tulajdonú ingatlanok és üzletrészek lefoglalását érinti a végrehajtási eljárás

2021-11-28 12:41:25

Cége védelmében szólalt meg a vállalkozó a szálloda-ügyben. Ennek köszönhetően súlyos információ derült ki: már az önkormányzati tulajdonú ingatlanok és üzletrészek lefoglalását is érinti a végrehajtási eljárás.

A Műemlék Ház Zrt. vezérigazgatója helyreigazítást kér Gémesi Györgytől, mivel szerinte a képviselők elé terjesztett, Gémesi által aláírt indítvány indoklása valótlan állításokat tartalmaz, amik sértik cégének jó hírnevét.  Ezért a cégvezető levelet küldött a polgármesternek és a gödöllői képviselőtestület tagjainak, amiben arra kéri a polgármestert, hogy a képviselőtestület november 29-i ülésén ismertesse a levélben foglalt valós tényeket és igazítsa helyre az előterjesztésben olvasható valótlan állításokat.

Az utóbbi heteket leszámítva, Gémesi György polgármester részéről kevés nyilvánosságot kaptak az évek óta húzódó gödöllői szálloda-per részletei. A polgármester az október 21-i testületi ülésen egy kérdésre válaszolva utalt a témára, majd a közmeghallgatáson is szóba került a peres eljárás pár mondat erejéig. A napokban pedig a november 29-i, hétfőn testületi ülésre előkészített, a költségvetési rendelet módosítását indítványozó előterjesztésben bukkant fel újra az ügy. Indítványában Gémesi kéri a bíróság által megítélt összeg és kamatai kifizetésének megszavazását, ami komoly összegű fizetési kötelezettséget (több mint 700 millió forintot) jelent a gödöllői önkormányzatnak.

Az ide kattintva elérhető előterjesztést olvasta a pernyertes vállalkozás vezérigazgatója is, aki 7 oldalas helyreigazítási kérelmet juttatott el a képviselőtestület tagjaihoz, amiben 5 pontban szembesíti a képviselőtestületet Gémesi György valótlannak ítélt állításaival. Többek között ilyen és ehhez hasonlókkal:

Gémesi:
„…a felújítás kivitelezését végző cég részben nem végezte el, részben pedig nem megfelelő minőségben végezte el a szerződés szerinti munkákat”
Vállalkozó:
„A Fővárosi Törvényszék jogerősen megítélte az Önök által jogellenesen visszatartott garanciális visszatartás részünkre történő megfizetését. A Törvényszék semmilyen hibás teljesítést, vagy nem teljesítést nem állapított meg a terhünkre.”


Ami pedig a további megdöbbentő részletek egyikét illeti, ide navigálva megismerhető, milyen önkormányzati tulajdonú ingatlanok és üzletrészek lefoglalását érinti a végrehajtási eljárás.

Mindezek tükrében igen érdekes vitákra lehet számítani a november 29-én, hétfőn reggel 8 órakor kezdődő testületi ülésen.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online