Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Hol lehet egy cég székhelye?

2021-11-17 17:58:06

A cég székhelye a cég bejegyzett irodájaként értelmezhető. Egy olyan hely, ahol az előírt, céggel kapcsolatos iratokat tárolhatjuk, ahova a postai küldemények érkeznek. Itt ellenőrizhetnek a hivatalos szervek a céget vagy vállalkozást.

A székhely tehát egy olyan ingatlan, ami cégtáblával ellátva el tudja látni az előző kötelezettségeit. Törvényi szabályozása van annak, hogy mi felel meg pontosan az előírásnak, azaz: egy üres telek – például – nem lehet a székhelyünk. Vagy tulajdoni joggal kell rendelkeznünk, vagy pedig olyan szerződésről, megállapodásról, hogy használhatjuk székhelyként az adott bérleményt, helyiséget.

Mivel a cégalapításkor kötelezően meg kell jelölni a székhelyet, gyakorlatilag ez a hivatalos ügyintézés során a második legfontosabb lépés, amit meg kell lépnünk. Előfordulhat, hogy nem rendelkezünk saját tulajdonú ingatlannal, illetve nincsen szerződésünk olyan ingatlannal, amit erre a célra használhatnánk.


Meglehet az is, hogy az otthonunk székhelyként való megjelölésén gondolkodunk, de mivel ott nem tudjuk biztosítani az állandó jelenlétet, illetve a hatósági ellenőrzésekkel szemben nem szeretnénk magunkat képviselni, nem ezt választjuk. A szekhelyszolgaltatas.eu szolgáltatása országszerte elérhető megoldást kínál az ilyen esetekre. A cégcsoport ugyanis egy minimális költség fejében átvállalja a székhellyel kapcsolatos kötelezettségeket.

Biztosítja a hivatalos szervek felé a képviseletet, a postai küldemények átvételét, ezek iktatását, a céggel kapcsolatos hivatalos iratok megőrzését, de a cégtáblát és a bélyegzőt is, sőt, az új megbízóknak az első hónapban a könyvelésre sem kell, hogy gondjuk legyen. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online