Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet: amerikai társával nyert bronzérmet Mészáros Eszter a világkupa döntőn

2021-11-05 18:41:36

Eredetileg úgy volt, hogy október 19-e és 24-e között Larnaca (Ciprus) lesz a házigazdája a sportlövők világkupa-döntőjének, a President Kupának. A helyzet azonban időközben megváltozott, ezáltal a légfegyveres teremversenyeknek november első napjaiban a lengyelországi Wroclaw adott otthont.

Tudni kell, hogy a sportág rangos és pénzdíjas eseményén – az olimpián is szereplő – versenyszámonként a világranglista első 12 helyezettje vehet részt. Az egyéni kategória-győztesek kiérdemlik az év legjobb sportlövőjének járó Arany Célpont díjat.

Mivel Mészáros Eszter, a MATE-GEAC sportlövője a női légpuskások 10 méteres versengésében az aktuális világranglista 9. helyét foglalta el az ötkarikás játékokat követően, értelemszerűen ott volt a helye a világkupa-döntőben.

A légpuskások 10 méteres számának vegyes csapatversenyében Mészáros Eszter – a helyszíni sorsolás alapján – az amerikai színeket képviselő Lucas Kozeniesky partnereként indult. A kettős a selejtezőből 629,7 körös eredménnyel az 5. legjobbként jutott a kétszer négycsapatos elődöntőbe, ahol az elsőben voltak érdekeltek. Eszterék szépen meneteltek előre, hogy a kvartett élén végezzenek és bejussanak a döntőbe. Ez kis híján sikerült, hiszen csupán szétlövésben maradtak alul a későbbi győztes román, kínai párossal szemben, és – akárcsak a másik elődöntő második helyezett párosa – bronzérmesek lettek.


A nap krónikájához tartozik, hogy Szucsák László tanítványa a légpuskás hölgyek 10 méteres egyéni számának selejtezőjében 629,4 kört ért el, amivel hetedikként jutott be a november 6-i nyolcas elődöntőbe.
Itt norvég, román és olasz vetélytársakkal kellett megküzdenie, hogy az első kettő között végezzen, és bejusson az érmek sorsáról határozó négyes döntőbe. Tíz lövés alapján – az olasz versenyző mögött – holtverseny alakult ki Eszter és a román lány között (21-21 pont). Jöhetett a szétlövés a továbbjutást jelentő második helyért. Az első körben mindketten 10,2 kört értek el, majd a második sorozatban Eszter 10 körös lövésére riválisa 10,3 körrel válaszolt, ezáltal a gödöllői lány számára véget ért a verseny.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online