Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megosztó kézfogó a gödöllői testület ülésén

2021-10-26 17:32:22

- A Gödöllői Óvoda vezetőjeként szeretném megemlíteni önöknek, hogy beszámolási kötelezettségem a fenntartó képviselőtestület felé van. Néhány adatot szeretnék önöknek elmondani. A Gödöllői Óvodának a statisztikai beszámolója elkészült, ez több mint 500 oldalas anyag, sikeresen átadásra került. A gyermekek létszáma 850, de lehet, hogy mire hazaérek, már 851. Olyan mértékben emelkedik a számuk. A kollégák létszáma 145 fő. Szeretném felhívni az önök figyelmét, amit múltkor is említettem: nagy szeretettel várom önöket az intézménybe, bármelyikbe, nagy szeretettel kísérem önöket körbe, ahol beszélni tudnak a szülőkkel, beszélni tudnak a kollégákkal. Végül pedig egyénileg szeretném megköszönni azt a dolgot, azt a hozzáállást, amit képviseltek a Gödöllő Óvoda átszervezésével kapcsolatban.

Ezek a mondatok dr. Pappné Pintér Csillától származnak. Az idén végbement átszervezést követően létrejött Gödöllői Óvoda vezetője a várost irányító grémium október 21-i ülésének egyebek napirendi pontja során szólt így a vele szemben ülő Szövetség Gödöllőért csoport hét képviselőjéhez, majd felállt és egyenként mindegyikükkel kezet rázott.
Az akár teátrálisnak is nevezhető közjátékra a polgármester is reagált. Gémesi elegánsnak ítélte – kvázi – beosztottjának tekinthető képviselőtársa megoldását, majd így fogalmazott:
- Ez hozzánk méltó válasz arra a méltatlan és meglátásom szerint tisztességtelen írásra, ami megjelent a ti újságotokban.


Hogy a történet kerek és érthető legyen, ajánlott elolvasni az ide kattintva elérhető cikket, a „ti újságotokban”, ami nem más, mint a Pelikán – GDL október 7-én megjelent lapszáma.

Miután nem igazán kifizetődő mások eltérő megközelítésmódjába, nézetkülönbségébe belepiszkálni, nem szoktunk ilyen esetekkel foglalkozni. Hogy most mégis kivételt teszünk, annak legfőbb oka, hogy megítélésünk szerint nem egy konkrét konfliktusról, hanem egy – nem csak a gödöllői függelmi viszonyokra jellemző – jelenségről van szó. Ezt hívhatjuk egyfelől lojalitásnak, szervilizmusnak, ami vulgárisabb módon is kifejezhető. Másfelől pedig „bajom származhat abból, ha kiállok és feltárom a problémát” effektusnak.

Amikor egy médium belecsöppen az ilyesfajta „káoszba”, az estek döntő többségében hibás lesz. A problémákat felvetők (jelen esetben szülők és alkalmazottak) természetesen „nevük elhallgatását kérve” árulják el – sokszor igencsak felháborodva – a kulisszatitkokat. Ha etikusan kíván eljárni a sajtó, megkeresi és szembesíti a felvetésekkel a másik oldalt. Onnan vagy kap (érdemi) választ, vagy nem. Vagy – mint jelen esetben – 4967 perc elteltével egy névelőt és két szót: „A felvetéseket megcáfolom.”

S még két dolog! Egyfelől nagyon találó a szóban forgó cikk végének gondolatsora, miszerint: A gond nem is ezzel van, hanem sokkal inkább azzal, hogy a kényes kérdések a „szőnyeg alatt” maradnak, miközben a szülők és a dolgozók lehajtott fejjel, legfeljebb csak az orruk alatt mormolhatják el bosszúságaikat, problémáikat. A gyerekek meg úgyis eljátszanak majd egymással valahogy.
Másfelől pedig nehezen értelmezhető, hogy a képviselőasszony miért olyanokkal parolázott, akik neve nem szerepel az újság impresszumában. Még elképzelni is szörnyű, milyen lavinát lehetne elindítani azzal, ha a gödöllői képviselőtestület ülésein innen is, onnan is felpattannának a képviselők, és elsétálnának kezet rázni „riválisukkal” egy újságcikk miatt. Na, ez lenne az igazán megosztó, nevetséges és méltatlan színjáték.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online