Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Erre ügyeljünk a mindenszentek és halottak napi temetőlátogatás során

2021-10-25 10:11:17

Mindenszentek (november 1.) és halottak napja (november 2.) közeledtével sokan látogatnak ki elhunyt szeretteik sírjához megemlékezni róluk, nyughelyükhöz virágokat elhelyezni, gyertyát gyújtani.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya fontosnak tartja, hogy felhívja a hozzátartozók figyelmét, ne feledkezzenek meg értékeik fokozottabb védelméről. A megemlékezés időszakában gyakrabban fordul elő gépkocsi-feltörés, alkalmi- vagy zseblopás, kerékpárlopás, a sírokról virágok és koszorúk eltulajdonítása.

Annak érdekében, hogy zavartalanul teljen a megemlékezés, érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat!
• Amennyiben tömegközlekedési eszközzel közelíti meg a temetőt, különösen a fel- és leszálláskor figyeljen értékeire, kézi- és válltáskáját szorítsa testéhez és azt mindig tartsa maga előtt!
• Értékeit tartsa táskája és ruházata belső zsebében!
• Ne tartsa bankkártyája mellett a PIN-kódját, illetve lakáskulcsát ne tartsa a lakcímére utaló dokumentumok mellett, mert az adatok birtokában az elkövetők további jelentős károkat okozhatnak.
• Ebben az időszakban is ügyeljen lakása, lakóháza biztonságára! Távozáskor győződjön meg arról, hogy az ajtót, ablakokat bezárta, a riasztóberendezést üzembe helyezte (amennyiben van)! Ha hosszabb időre elutazik az ünnepek ideje alatt, gondoskodjon a postaláda ürítéséről, és kérje meg barátját, jó ismerősét, szomszédját, hogy időnként ellenőrizze a házát, lakását!
• Közösségi oldalakon ne tegyen közzé arra utaló információt, hogy elutazik otthonról!
• Sírrendezés közben is figyeljen értékeire, táskáját ne hagyja őrizetlenül!
• Amennyiben autóval közlekedik, lehetőség szerint őrzött, jól látható, kivilágított helyen parkoljon. A gépkocsi lezárt állapotáról győződjön meg! Ha van az autóban beépített vagy egyéb mechanikus lopásgátló eszköz, használja azt. Az indítókulcsot és a gépjármű iratait tartsa magánál olyan helyen, amihez nem lehet könnyen hozzáférni!
• Ne hagyjon értéket a gépjármű utasterében, különösen látható helyen, mert a gépkocsi nem biztonságos tárolóeszköz!


Amennyiben bűncselekményt követtek el sérelmére hívja a 112-es segélyhívó számot! Fontos adalék, hogy a Gödöllői Rendőrkapitányság – együttműködésben a polgárőr-szervezetekkel – idén is fokozott jelenlétet biztosít az illetékességi területén (8 város és 18 község) található temetők környezetében, elősegítve azt a célt, hogy mindenki megemlékezése zavartalan maradhasson.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online