Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A triggerpontok és a stressz viszonya

2021-09-21 11:03:56

A mindennapi élet velejárója a feszültség és a stressz, így akárhogy is szeretnénk, sajnos, nem tudjuk elkerülni azt, hogy része legyen az életünknek. Ellenben arra nagyon kell ügyelni, hogy mindig tisztában legyünk azzal, hogy akár komoly betegségeket is okozhat, ha nem kezeljük valamilyen módon.

Triggerpont? Az mi a szösz?

Tapasztalatok alapján a fájdalom testszerte jelentkezhet bárhol, aminek a legtöbb esetben az okozói a különböző triggerpontok. Ezek a kis csomók fokozzák az izmok feszességét és oda vagy pedig a környező szövetekbe kisugározva okoznak különböző mértékű fájdalmat. Ez tarthat rövid ideig, de akár éveken keresztül is húzódhat, mire olyan szakemberhez kerülünk, aki garantáltan képes megszüntetni ezeket a kialakult csomókat.

Gyakori probléma az is, hogy bizonyos triggerek nem az adott helyen okoznak panaszokat, hanem kicsit arrébb. Ilyenek lehetnek a gerincben vagy a vállban kialakult blokkok, amik az esetek jelentős részében fejfájást okoznak. Ezt okozhatja rossz testtartás, de akár hosszabb ideig fennálló feszültség is.

A krónikus fejfájás okozója általában több merev izom vagy trigger, ami sokszor évekig nincs is kezelve. A túl feszes izmok fojtogatóan hatnak az idegekre, így nem véletlen, hogy fájdalmat okoznak. Huzamosabb ideig tartó feszült testtartás akár deformitáshoz is vezethet.

Ezek a pontok jellemzően azért jönnek létre a szervezetben, hogy jelezzenek, így pedig megakadályozzák a szervezet egyensúlyának felbomlását. Jó szolgálatot tehet még az Agyserkentő.hu kínálatában található csomagok bármelyike, amelyek stressz ellen vagy a jobb hangulatért felelősek.

A masszázs igen hatékony gyógymód
Talán nem mondunk újat azzal, hogy egy kiadós masszázs nagyon sokat segít a különböző triggerpontok feloldásában és a fájdalom megszüntetésében. Persze ehhez az kell, hogy olyan szakemberhez menjünk, aki rendelkezik olyan kompetenciákkal, amik hatékonyan segítik a probléma megoldását. Sajnos az is gyakori probléma, hogy egy-egy alkalom után úgy érezzük, mintha minden rendben lenne, majd a berögzült negatív szokásoknak köszönhetően rövid időn belül visszatér a fájdalom.

Ebben az esetben meg kell vizsgálni azt, hogy vajon mi az a mozdulatsor vagy éppen feszültségforrás, ami újra és újra segít a triggerpontok kialakulásában.

Mivel a masszázs maximálisan személyre szabott, így nehéz azt mondani, hogy ilyen vagy olyan variációja szükséges. Jó megoldást nyújthat arra, hogy rájöjjünk a probléma gyökerére, ha úgynevezett triggernaplót vezetünk. Ebben érdemes szerepeltetni azt, hogy mikor, milyen tevékenységet végeztünk, aminek következtében a fájdalom vagy fejfájás jelentkezett.

Mindenképp érdemes harcolni a stressz ellen, hiszen mindenkinek jobb a fájdalommentes élet. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online