Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szavazz! Gödöllői különlegesség is lehet az Év fája

2021-09-09 10:33:55

Javában zajlik az Ökotárs Alapítvány által idén is meghirdetett Év Fája vetélkedő szavazása. A sajátos versengés keretében nem a legnagyobb vagy legöregebb fát keresik, hanem azt, amelyik a jelölőknek valamiért fontos: kapcsolódik hozzá egy helyi történet, találkozási pontot kínál, vagy bármilyen más szerepet tölt be az ott élők mindennapjaiban.

A nevezett fák közül a zsűri választotta ki a döntősöket. Ezek vesznek részt a nyilvános döntőben, ahol a legtöbb közönségszavazatot kapó fa nyeri az Év Fája címet. A döntősök közt emellett már ott rejtőzik a Hős Fa cím nyertese is és az Országos Erdészeti Egyesület különdíjasa. Arra, hogy mely fák kapják ezeket, csak az október 1-jén lezáruló közönségszavazás után derül fény. Az eredményeket október 17-én, egy díjátadó keretén belül teszik közzé a szervezők.

A döntőbe jutott fák között ott található a kastéllyal szemközti területe, a Frédéric Chopin Zeneiskola kertje mellett lévő gödöllői görbefa, amely jellegzetes formájával a város egyik nevezetességévé nőtte ki magát.
A ritka példányt a gödöllői Diverzitás Alapítvány munkatársai ajánlották az akár valamilyen díjra is esélyes egyedek körébe. Ehhez persze az kell, hogy minél többen szavazzunk a gödöllői ritkaságra. Voksolni ezen a felületen lehet, mi több, kell!


Az Év Fája versengés történetében korábban született már gödöllői siker: 2013-ban az egyetemi botanikus kert területén található mesebeli vén vackorfa (vadkörte) diadalmaskodott.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online