Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megérkeztek Erzsébet királyné személyes bútorai a gödöllői kastélyba

2021-08-13 16:10:50

Megérkeztek Erzsébet királyné személyes bútorai, fésülködőasztala és üveges vitrinje a Gödöllői Királyi Kastélyba. A Nemzeti Kastélyprogram és a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. segítségével Németországból visszavásárolt műtárgyakat a közönség már láthatja a kastély állandó kiállításában.

A berendezési tárgyak augusztus 13-i sajtóbemutatóján dr. Ujváry Tamás, a Gödöllői Királyi Kastély Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója emlékeztetett arra, hogy a kastély igazi Sisi-kultuszhelyként működik.
- Az épület jubileumot is ünnepel, hiszen harminc éve hagyta el a szovjet hadsereg, majd 1996-ban nyitott meg – bár, először még csak részben – a látogatók előtt. Az évfordulóhoz kapcsolódik a két különleges bútor érkezése is - fogalmazott az ügyvezető igazgató.


Erzsébet királyné egykori fésülködőasztala és üvegezett vitrinje egy németországi aukción bukkant fel, ahol kikiáltási áron sikerült őket visszavásárolni, majd 150 év után visszajuttatni a királyi család egykori nyári rezidenciájába. Forrás: MTI, fotó: Máthé Zoltán


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online