Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megszüntette az eljárást az ügyészség a gödöllői plakátrongálási ügyben

2021-08-07 17:28:05

Előzmény: 2019. október 7-én – mások mellett – a Fidesz-KDNP helyi szervezetének illetékesei rendőrségi feljelentést tettek a Lokálpatrióta Klub plakátjainak megrongálása miatt. A Gödöllői Rendőrkapitányság önkényuralmi jelkép használata vétség gyanúja miatt indított eljárást az ügyben, túlmenően, az esettel kapcsolatban a rendőrök azt is vizsgálták, hogy további bűncselekmény megvalósult-e.

Néhány hónappal később, 2020 januárjában megtudtuk, hogy az ügy átkerült a Dunakeszi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályára, ahol folytatódott a büntetőeljárás.
Tavaly júniusra annyiban változott a helyzet, hogy kiderült: a Dunakeszi Rendőrkapitányság munkatársai egy fiatalkorú fiúval szemben kezdeményeztek büntetőeljárást, mégpedig: önkényuralmi jelkép használata vétségének megalapozott gyanúja miatt.
2020. október 12-én, majd 2021. május 13-án a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékese olyan tájékoztatást adott, miszerint: a jelzett ügyben az eljárás jelenleg is folyamatban van, arról bővebb tájékoztatást egyelőre nem áll módjukban adni.

Idén júliusig kellett arra várni, hogy a szóban forgó büntetőeljárás újabb fejleménnyel szolgáljon. Miután megtudtuk, hogy az ügy átkerült a Dunakeszi Járási Ügyészségre, a Pest Megyei Főügyészség kijelölt sajtószóvivőjénél érdeklődtünk a legfrissebb történésekről. A válasz augusztus 6-án megérkezett, íme:
A rongálás vétsége miatt indult ügyben a Dunakeszi Járási Ügyészség három személy vonatkozásában megszüntette az eljárást, mivel a nyomozás során beszerzett adatok alapján nem volt megállapítható, hogy a bűncselekményt ők követték volna el
– olvasható az ügyészségi tájékoztatásban.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online