Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ezeket a kütyüket vidd magaddal a következő utazásra

2021-07-21 09:51:50

Lassan megnyílnak a határok és újra nekivághatunk a nagyvilágnak. Ha rutinos vagy a pakolásban, talán nem mutatunk újdonságokat, de ha hirtelen csak a ruhaneműket, tisztálkodó szereket pakolnád be, mutatunk pár érdekes kütyüt, amiket, hidd el, érdemes betenni a csomagba.

Utazó adapter

Mielőtt elhagyod az országot, nem árt előzetesen tájékozódni az úti cél szerinti ország szokásairól, az ott használt dugaljakról. Sok helyen ugyanis az Europlug villás dugónktól eltérő csatlakozót használnak. Ennek köszönhetően töltést igénylő eszközöket csak átalakítóval lehet bedugni a konnektorba, ha pedig onnan hozol magaddal ilyen eszközt, azt sem tudod másként használni. Az univerzális adapterrel a leggyakoribb típusú dugókat tudhatod a bőröndben, hogy készülékeidet a messzi távolban is működtetni tudd.


Kozmetikai táska és manikűrkészlet

A 2001-es terrortámadások miatt megszigorított  biztonsági szabályok szerint a repterek biztonsági ellenőrzésén csak visszazárható, átlátszó nejlonzacskóban lehet folyadékot átvinni. Az utazáshoz megengedett űrtartalom 100 milliliteres kiszerelésekből összeállítva is mindössze fejenként 1 liter. A drogériákban vásárolható kis űrtartalmú flakonokat kifejezetten utazáshoz gyártották, és a kis méretű tisztálkodószerek is emiatt terjedtek el. Kapható azonban kifejezetten e célból készült, repülőre felvihető, átlátszó műanyagból készült cipzáras kozmetikai táska is, amibe mindenképp kerüljön egy manikűrkészlet is.

Akár a körmöd törik be, akár egy idegesítő cérnaszálat kell levágni a ruhádról, csak elő kell venni a kisollót és reszelőt is tartalmazó utazó készletet a táskából. Légy azonban figyelmes, mert csak a tengelytől hat centiméternél rövidebb pengéjű ollót lehet felvinni a gépekre.

Nyakpárna, szemmaszk és füldugó

Hosszabb utak során a puha nyakpárna az egyik leghasznosabb dolog, ami a bőröndben lehet. Mindannyian próbáltunk már aludni menet közben, de ülve, lógó fejjel, sajgó nyakkal ez nem igazán szokott sikerülni. A hungarocell vagy szilikon golyókkal töltött utazó nyakpárna megtámasztja a nyakat, kényelmesebbé téve az ülve alvást.

Szemmaszkkal és egy jól illeszkedő, kényelmes füldugóval kombinálva az igazi, mivel ilyenkor szinte teljesen ki tudjuk zárni a zavaró külvilágot. Aki csak sötétben és csendben alszik igazán jól, mindenképp csomagoljon magának egy puha szemmaszkot, ami segíti a pihentető alvást. Ha nincs a szálláson redőny vagy sötétítő, ott is hasznos lehet. A nyugodt pihenés útközben fülhallgatóval, a szálláson viszont csak füldugóval érhető el.

Sok egyedi, utazás során is praktikus ruhaneművel egyetemben ezeket is könnyen beszerezheted online, a Prodama Kft. által működtetett polokozpont.hu áruház kínálatából is, amely vállalja termékei emblémázását is.

Az áruház hasznos utazási kiegészítőivel sokat tehetsz önmagadért. Utazás előtt még nézz szét a kínálatukban. (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online