Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői szálloda-per: mi lesz a 675 millió forint sorsa?

2021-07-13 10:45:05

Gémesi György, mint a gödöllői önkormányzatot képviselő polgármester meghatalmazása alapján dr. Szita Zsolt ügyvéd május 26-i cikkünk kapcsán helyreigazítási kérelmet juttatott el szerkesztőségünkhöz.

Ebben a következő mondattal összefüggő kifogását is megfogalmazza:
A számok nyelvére lefordítva az ítélet azt jelenti, hogy ebben kötelezték a gödöllői önkormányzatot, mint I. rendű alperest 675 millió forint és ennek 2016. január 6-ától járó késedelmi kamata (mintegy 25 millió forint a jegybanki alapkamatot figyelembe véve) III. rendű alperes (felszámolás alatt álló G-Magistratus Zrt.) részére történő megfizetésére.


Az ügyvéd álláspontja szerint a fent jelzett összeget Gödöllő Város Önkormányzata a saját, 100 %-os tulajdonában álló gazdasági társaság felé köteles megfizetni, az tehát továbbra is – még ha közvetetten is –, de az Önkormányzat tulajdonában marad.

A történtek után, a jogi értelmezés tisztázása érdekében megkerestük az ügyben pernyertes felperest, és kikértük véleményét, ami cikkünk megjelentetéséig nem érkezett meg. Amennyiben választ kapunk kérdésünkre, annak tartalmáról tájékoztatjuk olvasóinkat.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online