Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői szálloda-per: mi lesz a 675 millió forint sorsa?

2021-07-13 10:45:05

Gémesi György, mint a gödöllői önkormányzatot képviselő polgármester meghatalmazása alapján dr. Szita Zsolt ügyvéd május 26-i cikkünk kapcsán helyreigazítási kérelmet juttatott el szerkesztőségünkhöz.

Ebben a következő mondattal összefüggő kifogását is megfogalmazza:
A számok nyelvére lefordítva az ítélet azt jelenti, hogy ebben kötelezték a gödöllői önkormányzatot, mint I. rendű alperest 675 millió forint és ennek 2016. január 6-ától járó késedelmi kamata (mintegy 25 millió forint a jegybanki alapkamatot figyelembe véve) III. rendű alperes (felszámolás alatt álló G-Magistratus Zrt.) részére történő megfizetésére.


Az ügyvéd álláspontja szerint a fent jelzett összeget Gödöllő Város Önkormányzata a saját, 100 %-os tulajdonában álló gazdasági társaság felé köteles megfizetni, az tehát továbbra is – még ha közvetetten is –, de az Önkormányzat tulajdonában marad.

A történtek után, a jogi értelmezés tisztázása érdekében megkerestük az ügyben pernyertes felperest, és kikértük véleményét, ami cikkünk megjelentetéséig nem érkezett meg. Amennyiben választ kapunk kérdésünkre, annak tartalmáról tájékoztatjuk olvasóinkat.


Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online