Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Lezárult a gödöllői központú Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem első tanéve

2021-07-02 16:02:25

Július 2-án lezajlott a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Tanévzáró Ünnepi Szenátusi Ülése az intézmény gödöllői, Szent István Campusán. Az ünnepi ceremónia dr. Gyuricza Csaba rektor köszöntőjével kezdődött, majd a doktorrá avatással, a habilitációs oklevelek átadásával, valamint az egyetemi címek és kitüntetések kiosztásával folytatódott.

A 2020/2021-es akadémiai év befejezése alkalmából dr. Gyuricza Csaba rektor (kép előterében) kiemelte az elmúlt tanév különlegességét, miszerint megszületett a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, amely magával hozta az agrár-felsőoktatás szükségszerű megújulását, megteremtve ezzel a hazai agrárfelsőoktatás fejlesztését, modernizálását. Az integráció pozitív hatásai már érezhetők, hiszen „ma már senkinek sem kérdés az, hogy a stratégiai ágazat számára képez a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem szakembereket valamennyi területre” – hangsúlyozta beszédében dr. Gyuricza Csaba.

Az intézmény rektora a megvalósult célok mellett ismertette jövőbeli terveit is.
- Megbízásom ideje alatt szeretném elérni, hogy az agrár- és élettudományok terén az Egyetem Európa legjobbjai között régiós tudásközponttá váljon. Lényegesnek tartom, hogy erősödjön az agrárium presztízse a fiatalok körében, növekedjen a külföldi hallgatók aránya – számolt be a tervekről a vezető.


Az idei tanévben 109 doktorandusz hallgató szerzett PhD fokozatot agrárműszaki tudományok, állattenyésztés tudományok, biológia tudományok, élelmiszertudományok, gazdálkodás- és szervezéstudományok, környezettudományok, növénytermesztési és kertészeti tudományok, valamint regionális tudományok tudományágakban, akik az ünnepség keretében vették át oklevelüket.
Ezután a habilitációs oklevelek átadása került sorra – ebben az évben 11 fő nyerte el a habilitált címet –, majd a rendezvény a Kosáry Domokos-díjak átadásával folytatódott.

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szenátusa „örökös rektor emeritus” címet adományozott az Egyetem élén legalább két ciklust betöltő és az intézmény működését továbbra is segítő korábbi rektorok számára, ezt a címet Prof. Dr. Horn Péternek és Prof. Dr. Szendrő Péternek adományozták.

Az ünnepséget a Pro Negotio Universitatis kitüntetések, a címzetes egyetemi tanári kitüntetések, valamint magas rangú állami és miniszteri elismerések átadása zárta. Forrás: MATE Médiaközpont


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online