Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Ötezer palántával támogatja a rászoruló családok élelmezését a gödöllői egyetem

2021-06-28 18:32:22

Ötezer paprika-, paradicsom- és uborkapalántát adományozott az Écsy Gábor országos igazgató (képen balra) vezetésével működő Katolikus Karitásznak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő jelenlétében. A minősített, csávázott vetőmagokból szakértő kezek által nevelt palántákat tizenhárom egyházmegyei központ képviselői juttatják el a rászoruló családok részére.

- Az adománypalánták nevelését a tavalyi évben azzal a céllal kezdtük meg, hogy a járvány okozta válságos helyzetben segítséget nyújtsunk azoknak, akik nem tudják megvásárolni a palántát, nem is beszélve annak terméséről. A MATE társadalmi felelősségvállalásának keretében idén is folytatjuk ezt a sikeres kezdeményezést, amivel egyetemünk közvetett formában a termőföldtől az asztalig kísérheti a rászorulók életét – mondta dr. Gyuricza Csaba rektor (képen jobbra) az egyetem Dísznövény-termesztési és Zöldfelület-gazdálkodási Kutatócsoportjának budapesti telephelyén történt ünnepélyes átadáson.


Az adománynövények a MATE gazdasági társasága, a Zöldségtermesztési Kutató Intézet Zrt. által nemesített fajták, amelyek évtizedek óta bizonyítanak a hazai és nemzetközi kertészeti termelésben. A magyar fajták palántái hamarosan egészséges zöldségekkel látják el az érintett családokat, miközben az odáig vezető úton, azaz a növényekről való napi gondoskodás során a mezőgazdasági munka sokszínűségét is megismerhetik. Az idei évben pedig mindez még többet jelenthet a családoknak, az öngondoskodás jelentősége ugyanis a koronavírus-járvány idején még inkább felértékelődött. Forrás: MATE Médiaközpont/fotó: Rakó Alex


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online