Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllőn írták alá a Digitális Agrárakadémia fejlesztését szolgáló megállapodást

2021-06-24 10:14:42

A Digitális Jólét Program (DJP), a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE), a Széchenyi István Egyetem (SZE) és az Állatorvos-tudományi Egyetem (ÁTE) képviselői a Digitális Agrárakadémia (DAA) hosszútávú fejlesztésének konzorciumi irányításáról írtak alá megállapodást június 23-án, Gödöllőn. 

A DJP keretében, a Digitális Agrár Stratégiáról szóló kormányhatározat alapján előkészített Digitális Agrárakadémia célja a mezőgazdaságot érintő digitális kompetencia növelése, a precíziós gépek minél széleskörűbb megismertetése, és a digitális megoldások alkalmazásának ismeretterjesztése az agráriumban, határon innen és túl. Mindezzel nemcsak az ágazatot terhelő munkaerőhiány mérsékelhető, hanem a digitális technológiák használatával a termelési és üzemszintű hatékonyság is növelhető.


A megállapodással kapcsolatosan dr. Gyuricza Csaba, a gödöllői központú MATE rektora (képen balról a harmadik) kiemelte, hogy a MATE létrehozásának céljai között szerepel a gazdaság szereplőivel való élő kapcsolat megerősítése, valamint a digitális megoldások fejlesztésében és elterjesztésében való meghatározó részvétel is. A DAA pedig mindkét célt közvetlenül támogatja. A DAA keretében elkészült tananyagok és tudásbázis szabadon hozzáférhetők a hazai gazdatársadalomnak, ezzel is segítve az új technológiák, a digitális megoldások alkalmazását, az ágazat hatékonyságának növekedését.
- A MATE célja, hogy a régió legerősebb, legvonzóbb agrár-fókuszú egyetemévé váljon, ezért a digitalizáció területén is vezető szerepet kívánunk betölteni – fogalmazott a rektor. Forrás: MATE Médiaközpont


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online