Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Fontos egyebekről szólt a gödöllői városvezetés ülése

2021-06-16 18:26:04

237 nap elteltével újra személyesen találkozhattak a gödöllői képviselőtestület tagjai. Eredetileg június 17-én lett volna az ülés a VÜSZI Kft. Dózsa György úti épületének II. emeleti tanácskozótermében, ám úgy tudjuk, hogy a csúcsgórék horvátországi (Bjelovar) kiállítás-megnyitón való, minden bizonnyal városunk érdeket szolgáló részvételi kötelezettsége miatt június 16-ra módosult a tanácskozás időpontja. A tárlatra 17 darab porcelánt és 3 darab bútort adott kölcsön a Gödöllői Városi Múzeum.

Az ülésen – az egyebeken kívül - egyetlen napirendi pontot tárgyaltak meg a városatyák, nevezetesen: a járványügyi veszélyhelyzet idején (2020. november 4. és 2021. június 15. között) született polgármesteri döntésekről szóló, mintegy 250 tételből álló beszámolót Zárt ülésen határozatot hoztak arról, hogy idén ki érdemli ki a Gödöllő Város Díszpolgára címet (Katona Szabó Erzsébet textilművész), valamint a Gödöllő Vállalkozója díjat (Gyetvánné Szűcs Éva kutyakozmetikus és Czövek Mihály vasipari vállalkozó).


Az egyebek napirendi pontok tárgyalása során a Szövetség Gödöllőért képviselőcsoport tagjai közül többen (Török Sándor, Péterfi Gábor, Máthé László, Kolozs Csaba, Kocsi Tamás) konkrét kérdés megválaszolását várták el a polgármestertől:

• Többen is érintették a szálloda-perben megszületett jogerős bírósági ítéletben foglalt 675 millió forintos önkormányzati fizetési kötelezettség teljesítését. Gémesi György rendre azzal farolt ki a konkrét, érdemleges válaszból, hogy a jogügylet még nem ért véget, ezért teljesítés sem történt.

• Miután látható, hogy az eredetileg tervezett TAO-s támogatásból a sportcsarnok (kosárcsarnok) nem készül el a VÜSZI Kft. épülete mögötti területen, mi lesz az erre a célra a Gödöllői SK részére eddig kifizetett 34 millió forinttal. Továbbá: miért parkoltatják a gödöllőiek maradék 606 millió forintját a folyószámlán és még inkább miért kellett 2021. április 30-án ezt további 300 millió forinttal kiegészíteni és ezzel immáron 906 milliót félrerakni a semmire?
Bárdy Péter alpolgármester úgy fogalmazott, arról tárgyalnak a kosárlabda szövetség illetékeseivel, hogyan lehetne megmenteni a TAO-források bevonását a projektbe. A beruházás engedélyezési folyamata halad, az előzetesen felmért kivitelezési költségek fedezetének biztosítása azonban egyelőre megoldandó feladat.

• A február 11-én elfogadott idei költségvetésben szerepel két tétel, amit az önkormányzat kifizet a Villa Oliver Kft. számára, aki akkorra „elvileg” már másfél hónappal korábban, 2020 decemberében felmondta a balatonlellei üdülő bérleti szerződését. Április közepén azonban újra szerződtek, mint egyetlen pályázóval. Ha előre tudták, hogy ők lesznek az újbóli befutó cég, akkor a szerződésbe miért nem írták bele, hogy előre tervezett „építőmesteri” munkákat végeztet majd a város 5.627.596 forint értékben, miközben éves szinten csupán nettó 7.120.000 forint bérletidíj-bevétellel számolhat a helyi közkassza.
Dr. Kiss Árpád jegyző válaszában a korábbi bérleti szerződésben vállalt fejlesztési beszámítás elszámolásának nevezte a szóban forgó tételt.

• A VÜSZI Kft. 2020. évi zárása utáni eredménytartaléka 313 millió forint volt, ami szinte pontosan megegyezik az alapfeladataként kötelezően végzett zöldterület fenntartással és üzemeltetéssel (310 millió forint), de a közterület fenntartásra és üzemeltetésre is további 230 millió forint közpénz-támogatás áll a rendelkezésére a cégnek az idei évben. Április végén a polgármester a maradványból további 95 millió forintot biztosított a parkolásból kiesett kompenzáláson kívül a VÜSZI számára. Ehhez képest felmerül a kérdés: miért ennyire gazosan és piszkosan néz ki Gödöllő városa napjainkban?
A polgármester főként a csapadékos időjárással magyarázta a kialakult helyzetet, aminek felszámolása folyamatban van.

Egyfajta slusszpoénként az is kiderült, hogy pályázati úton 415 millió forintos támogatást nyert Gödöllő a Testőrlaktanya és az üzleti park közötti kerékpárút jövő év végéig tervezett megvalósítására. A hírt Bárdy Péter alpolgármester tudatta képviselőtársaival.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online