Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Több helyszínen halmozták az érmeket a gödöllői atléták

2021-05-31 09:46:38

Május utolsó vasárnapján az Ikarus BSE mátyásföldi atlétikai pályáján rendezték meg Budapest nyílt bajnokságát, ami néhány versenyszámban utánpótlás-viadalokkal egészült ki. Ráadásul, a szövetség illetékesei ezt az eseményt szemelték ki arra, hogy pótolják az egy héttel korábban, a Budapest Openen az esős időjárás miatt törölt versengéseket.  A nevezők táborából nem hiányoztak a Gödöllői EAC versenyzői sem, akik közül többen is említésre méltó eredményeket értek el. Íme, a legjobban teljesített gödöllői atléták eredménylistája:

1. hely: Nádházy Evelin (400 méter, 54,25 mp), Pápai Márton (1500 méter, 3:53,95 perc, idei legjobb)
2. hely:
Dobránszky Laura (400 méteres gátfutás, 62,26 mp, idei legjobb)

Adalékként szolgál, hogy Nádházy Evelin egy nappal korábban a Győrben lezajlott Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság (MEFOB) döntőjében a 100 méteres síkfutás második helyét szerezte meg. A gödöllői versenyzők edzői Karakasné Hasznos Jutka, Körmendy Katalin és Kovács Gábor Krisztián.

Vidéken vitézkedtek a gödöllői fiatalok
Kovács Gábor Krisztián edző tájékoztatása szerint május 29-én, Székesfehérváron és Tatabányán is volt jelenésük a Gödöllői EAC atlétáinak. Az előbbi helyszínen, az FSE Dobóverseny 3. fordulójában Máté Alpár tanítványai közül az U14-es korosztály (újonc) számára kiírt kalapácsvető versenyben a 2009-es születésű Krakóczki Bence (képen mesterével) életében először jutott túl az 50 méteres határon: 51,87 méteres eredményével diadalmaskodott, edzéstársa, Menyhárt Olivér pedig harmadik lett (35,73 méter, egyéni csúcs). A fiúk diszkoszvetésben is próbát tettek, ahol Bence 38,45 méteres eredménnyel lett második, Olivér pedig ebben a számban is egyéni csúcsot elérve (38,24 méter), a harmadik helyet szerezte meg.
Az U16-os (serdülő) fiúknál Fodor Péter kezéből 41,40 méterig repült a diszkosz, ami ezüstérmet ért. Grünwald Tamás az ötödik helyen végzett 39,13 méterrel, Janocha Donát 6. lett (39,06 méter), míg Kovács János a 8. helyen zárt (35,10 méter).


Tatabányán az olimpiai ezüstérmes gyalogló, Kiss Antal emlékére rendeztek versenyt, ami egyben Szuper Liga forduló is volt. A megmérettetésen a Gödöllői EAC három U16-os lány versenyzője is indult. Halászy Tamara – majdnem egy perccel megjavítva egyéni csúcsát az 5 kilométeres versenyszámban – 27:39 perces idővel a 2. lett. A dobogó harmadik fokára Lesták Veronika álhatott (28:48 perc, egyéni csúcs), míg Lukács Gabriella a 4. helyen végzett (32:05 perc). A gödöllői lányok edzője Gadanecz György.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online