Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Sportlövészet: újabb Eb-érmet szerzett Mészáros Eszter, ezúttal bronzot, a csapattal

2021-05-23 17:14:14

A május 22-i nyitónapon egyéniben elért második helyezés után, május 23-án két számban is lőállásba állt Mészáros Eszter, a Gödöllői EAC olimpiai kvótával rendelkező sportlövője az eszéki Európa-bajnokságon.

Reggel a juniorok 10 méteres légpuska vegyes csapatversenyében a csepeli Török Ferenccel a második helyen jutottak be a legjobb nyolc közé, majd a kvalifikáció második köre után a 6. helyen végeztek. Az értékesebb, netán érmes pozíció megszerzése nem Eszteren múlott, hiszen a formációk hölgytagjai közül ő teljesített a legjobban (209,3 kör).

A kora délutáni órákban Mészáros Eszter – Bajos Gittával és Tóth Annával kiegészülve – a juniorok 10 méteres légpuska csapatviadalának döntőjében is érdekelt volt. Olyannyira, hogy az egyéni eredmények összesítése alapján a 2. helyen jutottak a fináléba a magyar lányok.
A legjobb nyolc közötti második kvalifikációs kör után a harmadik pozícióba kerültek, ezáltal a bronzéremért lőhettek az osztrákok ellen. Ez a csata – szerencsére – egyoldalú lett, Eszterék magabiztos, 17-5 arányú sikerrel állhattak fel a dobogóra.

A másik juniorkorú gödöllői versenyző, Klenczner Márton – Kiss Viktor és Török Ferenc társaságában – az ötödik legjobbként bejutva lőhetett a 10 méteres légpuskás versenyszám csapatdöntőjében. A fiúk itt egyet rontottak helyezésükön, és hatodik legjobbként zárták a kontinensviadalt.

A junior lányok magyar-osztrák bronz- és orosz-spanyol aranycsatája az alábbi videón nézhető vissza:



Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online