Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mennyi közpénzt emészt fel az orvosi ügyelet biztosítása Gödöllőn?

2021-04-28 10:51:24

Április 1-jével elvileg lejárt a gödöllői képviselőtestület és az Országos Orvosi Ügyelet Nonprofit Kft. között 2018-ban létrejött szerződés, ami szabályozta a Szabadság tér 3. szám alatti épületben megvalósuló központi orvosi ügyeleti ellátást a városban.

A döntéshozók – beleértve a rendszerhez korábban csatlakozott szadai, isaszegi és mogyoródi településvezetést is – közbeszerzést írtak ki a kötelező közszolgáltatás ellátására alkalmas szolgáltató kiválasztása érdekében. Az ajánlattételi felhívásra egyedüli kandidálóként az eddigi szolgáltatóval megegyező című debreceni székhellyel rendelkező, 2020 nyarán alapított Központi Háziorvosi Ügyelet Egészségügyi Szolgáltató Kft. jelentkezett. Miután a cég pályázata megfelelt a követelményeknek, eldőlt, hogy további két évig, vagyis: 2023. május 31-ig ők látják el az orvosi ügyeletet Gödöllőn.

Hogy mennyiért? A szolgáltatást igénybe vevő települések irányítói azzal kalkuláltak, hogy két évre cirka 184 millió forintos kiadással jár majd a szolgáltatás finanszírozása. Ezzel szemben a gazdasági társaság közel 191,3 millió forintos ajánlatot tett, ami havi szinten megközelítőleg 8 millió forintos kiadás. Ebből az állam (NEAK) 5,2 millió forintot áll, az önkormányzatoknak 2,8 millió forintot kell kiegészítésképpen hozzáadniuk. A Gödöllőre eső rész – lakosságszám-arányosan – kevéssel több mint 1,6 millió forint (49 forint/fő) havonta.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online