Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Három gödöllői sportlövő utazhat az eszéki Európa-bajnokságra

2021-04-27 10:04:56

Május 22-én kezdődik a horvátországi Eszéken a sportlövő Európa-bajnokság, ami egyben az utolsó lehetőség arra, hogy a sportág képviselői indulási jogot szerezzenek a tokiói olimpiára. A kontinensviadalt válogató versenysorozat előzte meg hazánkban, amiken a Gödöllői EAC több versenyzője is lőállásba állt, hogy megszerezze a jogosultságot az Eb-indulásra.

A válogatóversenyek eredményeként hárman is képviselhetik majd Magyarországot Gödöllőről:
• Mészáros Eszter (19 éves), aki már korábban olimpiai kvótát szerzett, ezúttal a – sportszerűség szellemében – junior válogatottat erősíti majd Eszéken, teret engedve ezzel más sportlövőknek az olimpiai kvótaszerzésre. A GEAC kiválósága minden versenyszámban lőhet majd az Eb-n.
• Klenczner Márton (20 éves) a junior légpuskások mezőnyében indulhat.
• Lovász Dorina (21 éves), aki az elmúlt hetek legsikeresebb GEAC-sportlövője volt, miután a három válogatóverseny mindegyikén döntőbe került. Komáromban még „csak” bronzérmes lett, az utolsó versenyen viszont már nem akadt jobb nála a döntőben. Dorina az elért eredményei alapján sportpuskával indulhat majd az eszéki Európa-bajnokságon, fekvő versenyszámban, illetve – minimum kvótaszint teljesítésért – a három testhelyzetben (fekvő, álló, térdelő) is.


A képen látható Lovász Dorina így emlékezett vissza a Nemzeti Lőtéren aratott győzelmére:
- Igazából nagyon izgultam a verseny előtt, mert egyéni csúcsot kellett volna lőnöm ahhoz, hogy bejussak az Eb-csapatba. De nagyon fújt a szél, szóval, senki nem tudott jól lőni, ezért, amikor kijöttünk az alapversenyből, én már teljesen megnyugodtam, hogy akkor nem ez a verseny fog számítani. Miután jól kipihentem magam és visszajöttünk a pályára, akkor már éreztem, hogy hiába fúj a szél, ez jó lesz, és amikor betérdeltem az első testhelyzethez, emlékszem, az is átfutott a fejemen, hogy sok sikert a többieknek, mert nekem most nagyon megáll a puska. Végül a szélre is jól tudtam figyelni és egyetlen lövés kivételével végig vezettem a döntőben. Már régen nyertem kispuskával döntőt (általában második vagy harmadik lettem), ezért nagyon jól esett végre meglőni azt, amit tudok – tolmácsolta Dorina gondolatait Szucsák Mátyás edző.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online