Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Mekkora üzlet a szennyvíz-szippantás Gödöllőn?

2021-04-21 10:53:38

A gödöllői képviselőtestület tagjainak döntése értelmében 2015 márciusa óta ugyanaz a vállalkozó, Szepesi Zoltán láthatja el a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére, elszállítására és ártalmatlanítására vonatkozó kötelező feladatot a város közigazgatási területén.

És így lesz ez a következő öt évben is, miután Gémesi György polgármester a veszélyhelyzetben ráruházott feladat- és jogkörénél fogva – pályázat lefolytatását követően – döntött az önkormányzat és a felhívásra egyedüliként ajánlatot adott vállalkozó közötti közszolgáltatási szerződés 4+1 évvel történő meghosszabbításáról.

Ami a díjakat illeti, az alapdíj mértéke havi, nettó 450 forint/ingatlan (bruttó 572 forint/hó/ingatlan). A köbméterenkénti ürítési díj nettó összege 2.646 forint (bruttó 3.360 forint/m³), ami az eddig alkalmazott mértékhez képest 8 százalékos emelkedést jelent.
Gödöllőre vetítve, 290 ingatlannal és 2 ezer köbméter szennyvíz mennyiséggel számolva, a vállalkozó éves szinten bruttó 8,7 millió forintos bevétellel kalkulálhat. Saját bevallása szerint a kiadások kevéssel több mint 7,1 millió forintra rúgnak, így a város bizonyos részeit érintő szolgáltatás bruttó 1,6 millió forint körüli éves pluszt eredményez a vállalkozó számára.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online