Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Körömművészet napjainkban

2021-04-15 11:24:49

Mi mindenre jók a körmök? Abban rendszerint mindenki egyetért, hogy az ápolt megjelenéshez kötelezően hozzátartoznak a tiszta, ápolt kezek. Koszos vagy tövig rágott körmökkel igazán nehéz jó benyomást tennünk másokra, még akkor is, ha a kézfogás kénytelen-kelletlen, de lassanként úgy tűnik, kimegy a divatból. Az ápoltságon túl azonban számtalan üzenet közvetítője is lehet.

Üzenet a körmökön?!

Nem titkosírásra gondolok, hanem arra, hogy mennyi mindent kifejezhetsz a körmeid segítségével. Manapság, amikor szinte nem is létezik olyan testrészünk, amelyet ne tudnánk ízlésünknek megfelelően díszíteni vagy kirívóvá tenni, a körmök is jelentős szerepet töltenek be az identitás kifejezésében.

Természetesen, a munkahely, illetve a hétköznapi tevékenységeink - nem is kis mértékben - meghatározzák, hogy meddig mehetünk el a körmeinken keresztül megvalósított önkifejezésben. Akadnak olyanok, akik csak egy kisebb mértékű hosszabbítást és esztétikus mandulaformákat tudnak valóban örömmel viselni, míg mások az extrémebb formák és méretek felé is bátran nyitnak, mert nem zavarja őket a mindennapokban.

Ugyanezt mondhatjuk el a színvilágot, a díszítést illetően is, ami a visszafogott, harmóniát árasztó megjelenéstől kezdve, az elegáns és klasszikus manikűrökön keresztül egészen a modern vagy különleges díszítési technikákig, mintákig vagy akár valódi festményekig terjedhet, nem is beszélve a kövekről, ékszerekről, amelyek a körömdíszítés koronái is lehetnek.

Lehet valóban bármi a vágyad, a körmeiden szinte nincs lehetetlen: a professzionális alapanyagok és a kézügyesség, valamint a kitartó türelem lehetővé teszi, hogy akár saját magadnak, az otthonod kényelmében is elképesztő csodákat valósíts meg. A köröm lehet a te festővásznad, művészi önkifejezésed mindennapi felülete - ha úgy szeretnéd.


Amikor a körömépítés már művészet…

Habár kis hazánkban nincsen – még – hagyománya, külföldön rendre megvalósulnak olyan nemzetközi versenyek, ahol a körömépítés és körömdíszítés egyáltalán nem a hétköznapi értelemben jelenik meg. Festészet és szobrászat, művészi érzék és tehetség, de elképesztő fantázia és merészség is jellemzi a kiállításokon bemutatott körmök alkotóit. Az biztos, hogy se mosogatni nem lehet velük, és a gépelés vagy egy SMS megírása is komoly akadályba ütközhet a körömcsodák viselői számára, és talán egy egyszerű tisztálkodás is életveszélyes lehet velük. De nem is a hétköznapok számára készültek ezek.

A művészi, extravagáns kialakítású körmök ugyan nem alkalmasak a mindennapi viselésre, de megihlethetnek bátorságukkal, szépségükkel és kifejezőkészségükkel. A hangulat, egyes minták vagy a kompozíció mögött rejlő elgondolások és témák ötletet adhatnak arra, hogy milyen elképzelések mentén valósíthatod meg körmeiden keresztül a stílusod és hangulatod kifejezését.

Légy nyitott, merj kísérletezni, és ne félj megélni saját művészi és önkifejező készségedet. Mindenkiben ott rejtőzik egy művész! (x)


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online