Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Erre készüljön, aki oltási értesítő sms-t kap

2021-03-04 17:29:37

Az sms-eket a Vakcinainfo küldi, azokban szerepel a védőoltás beadásának helye és ideje, valamint az, hogy az oltás az AstraZeneca-vakcinával történik. Az üzenetben kérik, hogy az oltóponton mindenki pontosan jelenjen meg, és ha teheti, vigye magával a koronavirus.gov.hu oldalról kinyomtatható hozzájáruló nyilatkozatot, valamint személyazonosító iratait, TAJ-kártyáját. Emellett javasolt, hogy az érintettek praktikusan öltözködjenek, legyen náluk víz, a cukorbetegeknél ennivaló.

Az sms-ben felhívják a figyelmet arra, hogy ha valaki a megjelölt időpontban nem tud megjelenni, az oltásra csak a későbbiekben lesz lehetősége. Az értesítettek ne válaszoljanak az sms-re, az tulajdonképpen egy „behívó”.

Müller Cecília országos tisztifőorvos tájékoztatása szerint március első hétvégéjén 101 kórházban 433 oltóponton reggel nyolc órától este hét óráig adják be a védőoltásokat, egy-egy helyen óránként tizenkét ember fogadására készülnek. Az oltási kampányban 600 orvos és 1200 ápoló vesz részt – közölte az MTI.

Korábban már hírt adtunk arról, hogy a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központban is alakítottak ki oltópontot (oltóhely). Értesülésünk szerint a fenti oltási kampányban a helyi intézmény egyelőre nem vesz részt, az egészségügyi központ honlapján arról olvasható tájékoztató, hogy a szakrendelések az eddigieknek megfelelően továbbra is elérhetők. Jelenleg nincs tudomásuk arról, hogy az ellátásokat szüneteltetni kellene. A március 4-én hozott korlátozó intézkedéseket a Magyar Közlönyben teszik közzé, a részletszabályokról az Operatív Törzs március 5-én dönt.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online