Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Oltópontot alakítanak ki a gödöllői egészségügyi központban

2021-02-04 18:35:49

Amint az várható volt, a koronavírus elleni védőoltás tömeges méretű beadásának hatékony lebonyolítása érdekében hamarosan oltópontot alakítanak ki a gödöllői Tormay Károly Egészségügyi Központban. A vakcinák szervezetbe juttatásával kapcsolatos eljárási rend és az oltási igények ütemezése egyelőre a kidolgozás fázisában van.

Érdeklődésünkre dr. Dunai György igazgató elmondta, hogy a terv szerint hétköznapokon az első emeleten, a belgyógyászat és az angiológia szakrendelők helyiségeiben lesz az oltópont, hétbégén pedig a földszinten, a bőrgyógyászat folyosójának helyiségeiben fogadják az oltásra érkezőket. Az oltásokat nem feltétlenül orvosok adják majd be, hanem erre szakképesítéssel rendelkező asszisztensek is bekapcsolódnak a feladat ellátásába.

A kormányzati portálon megjelent információk szerint szakmai és szervezési szempontból egyaránt fontos, hogy az oltást igénylők regisztráljanak a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Részben azért, hogy az oltást szervezők tudják, mennyi az oltandók száma, részben pedig azért, mert a regisztrációból lehet nyomon követni az olthatóságot, ami a háziorvosok és a gondozóorvosok feladata lesz.

A gödöllői oltópont működéséről, illetve az oltással kapcsolatos további részletekről – amint azok rendelkezésre állnak – ezen az oldalon olvasható bővebb felvilágosítás.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online