Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda: jó kezdés után drámai csatában vesztett a gödöllői csapat Budaörsön

2021-02-13 18:18:48

NB I. Liga, alapszakasz, 7. forduló:
Budaörsi DSE – Gödöllői RC 3-1
(-22,  25,  28,  19)

A mérkőzés tervezett, november 7-i időpontjához képest kettő híján 100 nappal később csaptak össze a riválisok. A találkozó kiérdemelte a rangadó jelzőt, mivel matematikailag mindkét csapatnak volt esélye bejutni az NB I- Liga felsőházi (top 3 csapat) rájátszásába. Szerencsére, a gödöllőiek lényegesen közelebb álltak ehhez a találkozó előtt, míg a házigazdák hárompontos vereségük esetén lemondhattak erről a vágyukról.
A nagyobb nyomás tehát a budaörsiek vállára nehezedett, ezáltal a hazaiak vezetőedzőjének, Fésüs Irénnek minden taktikai furfangosságát és fanatikusságát be kellett vetnie, hogy megtréfálja Szalay Attila együttesét.

Az első szettben Ratkai Panni nyitásai, majd a török légiós, Ince Buse centerpontjai (9-15) megalapozták a gödöllői részsikert, amihez a csupán fellángolásokra képes házigazdák hibái is jócskán hozzájárultak. A második játszma elején 12-7-re is elhúzott a jól mezőnyöző Szalay-csapat, ám 13-nál egyenlő lett az állás. A gödöllői tréner pár perc erejéig kettős cserével reagált a helyzetre, mégsem tudta meggátolni, hogy 18-17-nél már a budaörsiek vezessenek, akik szoros végjáték után egyenlítettek.

Ráadásul, a folytatás is inkább a hazai gárdáról szólt, amely a harmadik felvonásban fokozatosan növelte előnyét (20-15), majd megtorpant. Olyannyira, hogy 23-23-nál egál lett. Ezt követően a főként Kökény Petra pontjaira támaszkodó Gödöllőnek két játszmalabdája is volt, mégis a vendéglátók örülhettek, akik negyedik szettlabdájukat váltották etapgyőzelemre. A negyedik játszma elején a vizitálók játékán még érződött az előző játékrész drámai csatában történt elvesztése (10-6). Később ugyan közelebb zárkóztak (15-13, 20-18), annyi erejük azonban már nem maradt, hogy kicsikarják a döntő szettet az így is több mint kétórás derbin.

Kilenc mérkőzés alapján a Gödöllői RC csapata 17 ponttal, 21-13-as szett- és 759-620-as pontaránnyal az NB I. Liga alapszakasz-táblázatának 3. helyét foglalja el. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető. Következik: Gödöllői RC – Jászberény Volleyball Team február 20., szombat 17 óra, Tungsram-csarnok (Budapest, Megyeri út). ZÁRTKAPUS!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online