Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Gödöllői cég- és intézményvezetők sorsáról is döntött a polgármester

2021-02-01 16:35:39

Január végén megtartott egyszemélyes „testületi ülésén” Gémesi György a rendkívüli jogrend kapcsán kihirdetett veszélyhelyzet idejére ráruházott feladat- és hatáskörben eljárva, személyi kérdésekben is állást foglalt. Íme:

• Annak érdekében, hogy a januárban Minősített Könyvtár (2021-2025) címben részesült Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ munkatársai közül senkinek ne kelljen felmondani, olyan döntés született, hogy a Dózsa György úti közművelődési intézmény munkavállalói február 1-je és november 30-a között (10 hónap) – arányosan csökkentett fizetés ellenében – napi hat órában dolgoznak. A polgármester Liskáné Fóthy Zsuzsanna vezető havi munkabérét bruttó 460 ezer forintról 345 ezer forintra mérsékelte a fent említett időszakra.

• Tiszavirág életűnek bizonyult Fekete Zoltánnak, a Piac Kft. ügyvezető igazgatójának tavaly december 10-én életbe léptetett megbízási szerződése. A gazdasági társaság idei évre vonatkozó üzleti tervének készítésekor az illetékesek a homlokukra csaphattak, és úgy döntöttek, hogy a munkaszerződés visszaállítása mindkét fél számára előnyösebb. Az inkább jogilag, mintsem adózási szempontból kifogásolható korábbi döntést a polgármester felülírta, ezáltal a piacigazgatónak február 1-jétől december 31-ig (ismét) munkaszerződés alapján jár a havi, bruttó 240 ezer forintos bér.

• Kovács Balázs, a Művészetek Háza Gödöllő Nonprofit Kft. ügyvezetője írásban tájékoztatta Gémesi Györgyöt, miszerint: lehetősége nyílt arra, hogy betöltse a tavaly év végén bejegyzett Magyar Művészeti Innovációs Központ Nonprofit Kft. igazgatói tisztségét. Miután a két cég főtevékenysége megegyezik, összeférhetetlenség merül fel, amiről értesíteni kell a munkáltatót. Ebben az esetben ez megtörtént, Gémesi György a gödöllői gazdasági társaság alapító okiratának módosításával nyugtázta a bejelentést.

• A város első embere a Gödöllői Sport Közalapítvány kuratóriumi tagjának választotta meg Epres György képviselőt (Szövetségben a Gödöllőiekért), sportügyekért felelős tanácsnokot, aki a 2019 októberében elhunyt Körösfői László helyett jutott pozícióhoz az önkormányzati alapítású szervezetben.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online