Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Megszűnt a gödöllői piaccég ügyvezetőjének munkaszerződése

2020-12-17 10:07:50

Néhány kivételt leszámítva, nem lesz bérletidíj-emelés 2021-ben a gödöllői piacon. Ráadásul, az új tarifarendszer nem januárt 1-jétől, hanem április első napjától lép hatályba. Erről a különleges jogrendben törvényileg rá ruházott feladat- és hatáskörben Gémesi György döntött, miután mérlegelte Fekete Zoltánnak, a Gödöllői Piac Kft. ügyvezető igazgatójának javaslatát.

Mintegy öt év után emelkedik a húsbolt, és a csarnok emeletén található étkezde bérleti díja. Előbbi havi, nettó 330 ezer forintról havi 360 ezer forintra, utóbbi pedig havi, nettó 150 ezer forintról havi 180 ezer forintra változik. A raktárbérlemények havi szinten 1.000 forinttal drágulnak, mértékül 9 és 16 ezer forint között mozog majd áprilistól. Az éves asztalbérleti díj 95 ezer forint lesz (most 85 ezer forint), míg a féléves tarifa 55 ezer forintra emelkedik (50 ezer forint), feltéve, hogy nem részletekben fizetik ki az összeget.

Fennmarad a 25 százalékos bérletidíj-kedvezmény május 1-je és szeptember 30-a között a csarnok üzlethelyiségeire (kivétel a BIO-bolt), amik a jó idő beálltától a hűvös idők érkezéséig részben kiürülnek, ott értékesítés nem történik. A bérlők ezen időszak alatt az udvarban árusítanak, amiért külön megállapított, 2.500 forint/sátor/nap díjat fizetnek.

Hasonló problémával küzdenek az udvari pavilonokat bérlők is. Számukra a január és a február hónapok számítanak holtidőnek. A hideg, fagyos idő miatt nem tudnak árusítani. Itt is 25%-os engedmény alkalmazható a következő év első napjától, de legfeljebb az esztendő első két hónapjára. Ugyanerre az időszakra – miután hóban, fagyban a vendéglátóhely előterében nem látni álldogáló vendéget – az udvari büfét üzemeltető cég 50 százalékos kedvezményt vehet igénybe.
A kedvezmények nem érvényesíthetők, ha a bérlő – a büfét leszámítva – üzletvitelszerűen használja a szóban forgó kritikus időszak alatt a bérleményt. A kedvezmény igénybevételének fontos feltétele az is, hogy a bérlőnek egész évre szerződnie kell.

Bolha- és termelői piacot a következő évre is terveznek a belvárosi kereskedelmi egységet működtető gazdasági társaság illetékesei, akik közül a posztját 2017 novembere óta betöltő Fekete Zoltán ügyvezető igazgató munkaszerződését november 30-i nappal, közös megegyezéssel megszüntették. Tették ezt azért, mert a tisztséggel kapcsolatos feladatok ellátása nem igényel 8 órás elfoglaltságot. Az igazgató az ez irányú teendőit december 1-jétől május 31-ig megbízási jogviszonyban végzi el – eddigi havi bruttó 450 ezer forintos munkabére helyett – havi bruttó 240 ezer frontos megbízási díj ellenében.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online