Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az engedélyezéshez képest fél évvel korábban permetezték szét a fertőtlenítőszert Gödöllő közterein

2021-01-27 17:34:32

Olyan, tisztítószerként engedélyezett terméket vásárolt Gödöllő városüzemeltető cége (VÜSZI Kft.) tavaly tavasszal, amely ugyanazon a néven fertőtlenítőszerként csak fél év múlva kapott engedélyt – derítette ki a Blikk.

A szer felhasználása tavaly tavasszal a közösségi oldalakon is téma volt. A „vádakra” Bajkó Norbert alpolgármester így reagált:
- Sajnos a hétvége folyamán olyan vádak érték a várost működtetőket, amelyet nem hagyhatok szó nélkül. A történet ott kezdődik, hogy a városban dolgozó munkásoknak a VÜSZI beszerezte - nem kis munka árán- a védőfelszereléseket ahhoz, hogy fertőtleníteni tudják a köztereket. Emellett a város vásárolt 2 darab ózon generátort különböző helyiségek, járművek fertőtlenítésére. A köztéri fertőtlenítés a piac illetve a tömegközlekedés területein kezdődött, s halad tovább városszerte. A rendelkezésre álló kapacitástól függ a fertőtlenített terület mennyisége.
Ebben a helyzetben meglepett a vád, hogy olyan szert használ a város, amely nem alkalmas a vírusok eltávolítására. Szeretnék mindenkit tájékoztatni, hogy a VÜSZI által használt szer – nanoglyde IV– élelmiszeriparban is felhasználható baktérium, gomba és vírusirtó, s bizonyítékként mellékelem a szer biztonsági adatlapját. Ebben minden kétséget kizárón szerepel, hogy virucid hatású szerről beszélünk.

Legyünk engedékenyek, és tételezzük fel, hogy Gémesi György „meglepett” helyettese nem tudott arról, hogy a fertőtlenítésre használt szernek nincs engedélye…


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online