Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Vállalkozás alapítása: 11 lépés, és saját cégünk lehet

2021-01-16 10:34:30

Nagyon fontos, hogy cégalapítás előtt alaposan tájékozódjunk és felvértezzük magunkat mindenféle információval, hiszen, ha valamit elfelejtünk, vagy nem megfelelően csinálunk, akkor sok bosszúság érhet bennünket. 11 olyan lépést írunk le tételesen, amik segíthetnek, hogy ezektől a kisebb-nagyobb bosszúságoktól megkíméljük magunkat.

1. Üzleti terv készítése
Egyetlen egy vállalkozás sem lehet sikeres, ha nem előzi meg egy üzleti terv, hiszen csak így tudjuk felmérni, hogy valóban sikeres lesz a vállalkozás, vagy eleve kudarcra van ítélve. Lényeges, hogy piackutatást is végezzünk, hiszen, ha a piac telített, nem biztos, hogy ott nekünk is marad hely.

2. Az adózási mód és a cégforma kiválasztása
Hogyha már biztos, hogy saját vállalkozást indítunk, akkor az ötlet megszületését követően, a cégformáról is döntenünk kell. Nagyon sokféle cégforma közül választhatunk. A szerint döntsünk, hogy melyik felel meg a legjobban a céljainknak. Ezt követően az adózási mód mellett is határoznunk szükséges. Amikor az adózási mód mellett döntünk, akkor már érdemes egy könyvelőt is választani – például: konyvelesbudapest.hu – hiszen ezekben a kérdésekben ő tud hathatós segítséget nyújtani. Míg a székhelyszolgáltatásban és az ezzel kapcsolatok ügyek intézésében a LOGOSZ Cégcsoport lehet a segítségünkre, addig a LOGOSZ Cégcsoport partnercége, a Kontír Professional Kft. megbízható segítséget nyújthat a cégalapítás előtt állóknak és a már működő vállalkozásoknak.

3. Cégnév kiválasztása
A cégnév kiválasztása is egy fontos momentum. A LOGOSZ Cégcsoport készséggel segít a cégnév előzetes ellenőrzésében, hogy ezzel később már ne legyen probléma.

4. A székhellyel kapcsolatban is döntenünk szükséges
Székhely megjelölése nélkül nem alapítható cég. A székhely bejelenthető saját ingatlanba, vagy igénybe vehető székhelyszolgáltatás is.

5. Vezető tisztségviselő választása
Azt is meg kell határozni cégalapítás előtt, hogy ki lesz a vezető tisztségviselő. A vezető tisztségviselő, vagy tisztségviselők, vagy a belőlük álló testület végzi a gazdasági társaság ügyvezetését.


6.
Engedélyek és tevékenységi kör
Azokat a tevékenységeket is fel kell tüntetni, amelyeket a gazdasági társaság végezni kíván a működése alatt. Ezeket szerepeltetni kell az alapító okiratban, vagy a társasági szerződésben, illetve a cégjegyzékben. Különösen figyeljünk arra, hogy vannak olyan tevékenységek, amelyek engedélykötelesek.

7. A törzstőke befizetése
A gazdasági társaságok törzstőke befizetésével működnek. Viszont társasági formaként változik az alaptőke összege és a befizetés feltétele. A részletekről a LOGOSZ Cégcsoport honlapján informálódhat.

8. A szerződés aláírása
Csakis ügyvédi ellenjegyzéssel lehetséges cégbejegyzési kérelmet benyújtani. A cégalapítási papírokat az illetékeseknek ügyvéd jelenlétében kell aláírni. Nagyon lényeges, hogy erre a találkozóra minden szükséges, céglapításhoz szükséges dokumentumot magával vigye az illetékes személy.

9. Cégalapítási kérelem benyújtása
A cégalapítási kérelem cégbíróságra történő benyújtása elektronikus úton történik. A cégbíróság minden esetben értesítést küld a gazdasági társaság nyilvántartásba vételéről.

10. Céges bankszámla nyitása
A leendő cégvezetőnek, vállalkozónak céges bankszámlát is nyitnia kell. Erre a cég, nyilvántartásba vételétől 8 nap áll rendelkezésre.

11. Magyar Kereskedelmi és Iparkamarai tagság
A megalapuló egyéni és társas vállalkozásoknak kötelező a kamarai nyilvántartásba vételüket kezdeményezni, és befizetni évente az 5000 Ft-os tagsági díjat.
Írásunk az Üzlet nőknek és az Üzleti magazin közreműködésével készült.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online