Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Bebiztosította Európa-bajnoki indulását Mészáros Eszter

2021-01-11 10:09:58

Mészáros Eszter, a Gödöllői EAC olimpiai kvótás sportlövője (képen) a 2. helyet szerezte meg január 9-én, a Százhalombattán megrendezett Európa-bajnoki válogatósorozat második versenyén. Szucsák László tanítványa a női légpuskások 10 méteres számában 251,1 körös eredményig jutott, ami 0,8 körrel maradt el a győztes teljesítményétől. Ezzel véglegessé vált, hogy a gödöllői sportlövő lány utazhat a február 26-a és március 8-a között a finnországi Lohja városában lezajló kontinensviadalra.
A versenyszám fináléjában egy másik gödöllői, Lovász Dorina is érdekelt volt, aki a 6. helyet szerezte meg, amivel életben tartotta a reményt, hogy a január 23-24-én, Budapesten esedékes utolsó válogatón kvalifikálja magát az Európa-bajnokságra.


Ami a Gödöllői EAC további sportlövőinek eredményességét illeti, a fiú puskás válogatott tagja, Klenczner Márton ezúttal a várakozásoknál gyengébben szerepelt, de még így is 3. legjobb a junior fiúk között a válogatóverseny-sorozatban.
A 20 lövéses légpuskás női számban Kovács Noémi – első zártirányzékú versenyén – bronzérmes lett.

Dobogóra állhatott az erős ifi fiú légpuskás mezőnyben Lakner Áron is, aki lélektani jelentőségű 404,2 körös egyéni csúcsot lőtt. Rajta kívül egyéni rekordot ért el Rutkai Gréta (ifi lány légpisztoly), Havjár Kristóf (ifi fiú légpuska, 396,3 kör) és Tóvári Szabolcs (serdülő fiú légpuska, 349 kör).

Friss! Egy nappal a százhalombattai válogató után – a szervezők kérésére – az Európai Sportlövő Szövetség (ESC) illetékesei törölték a február végén kezdődő finnországi kontinensviadalt. Az olimpiai számok versenyeit a terv szerint május végén, Eszéken pótolnák.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online