Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Csaknem 300 millió forintos a gödöllői uszoda szennyvíz-csatorna érdekeltségi hozzájárulása

2020-12-27 11:43:32

A gödöllői központú országgyűlési választókerület kormánypárti parlamenti képviselőjével, Vécsey Lászlóval készített év végi interjúból megtudtattuk, hogy mik a legfrissebb fejlemények a gödöllői versenyuszoda-beruházással kapcsolatosan. A honatya a következőképpen fogalmazott:
- Brüsszel elfogadta, hogy a Covid-19 az építési határidők tekintetében (is) vis maior helyzetet teremtett és hozzájárult az épületek új energetikai paramétereit előíró szabályozással összefüggésben meghatározott január 1-jei hatályba lépési határidő néhány hónapos meghosszabbításához. Ez nagy könnyebbség az építtetőknek, hiszen sokak számára tűnt lehetetlennek, hogy december 31-ig meglegyen a használatba vételi engedélyük. Az építési hatósághoz tömegesen beérkező engedély kérelmek okán ez pusztán technikailag is kivitelezhetetlen. A halasztást engedélyező rendelet nyomán az uszoda szerződése is módosítás alatt áll. A műszaki készültség és a próbaüzem majdani sikeres lefutása ellenére nem tudhatjuk, hogy milyen lesz a járványhelyzet tavasszal.  Jelenleg senki nem jelentheti ki teljes bizonyossággal, hogy uszodáink országszerte mikor nyithatják meg kapuikat a nagyközönség számára.

Mindeközben, december 4-i keltezéssel Gémesi György kiadott egy szándéknyilatkozatot, ami alapján nettó 226.720.000 forintos (bruttó 287.909.000 forint) szennyvíz-csatorna érdekeltségi hozzájárulást kell megfizetni, hogy az önkormányzat tulajdonában álló szennyvízhálózat fogadja a gödöllői versenyuszodában keletkező szennyvizet, aminek mértéke napi 283,4 köbméter. A részleteket tisztázó megállapodást a polgármesteri határozat szerint március 31-ig kell aláírni a beruházó Nemzeti Sportközpontok és az önkormányzat illetékesének.
A jelentősnek mondható összeget az ide kattintva megtekinthető számítás alapján határozták meg.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online