Vissza normál nézetbe Nyomtatás

A kínai Shenzhen Kadeli 14,1 milliárd forintot fektet be Gödöllőn

2020-12-21 11:30:42

A Shenzhen Kedali Industry kínai vállalat lítiumionakkumulátor-alkatrészeket gyártó beruházást hoz Gödöllőre 14,1 milliárd forint értékben, 330 új munkahelyet teremtve. Ehhez a kormány 1 milliárd 275 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a december 21-i sajtótájékoztatón, Budapesten.

A szaktárca vezetője  hangsúlyozta, a Shenzhen Kedali gödöllői beruházását nagy nemzetközi versenyben nyerte el Magyarország. A külgazdasági miniszter rámutatott arra, hogy az autóipar globálisan átalakul, a hagyományos helyét egyre inkább átveszi az elektromos meghajtásra épülő autóipar.

A sajtótájékoztatón részt vett Vécsey László, a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, aki elmondta, hogy a kínai óriáscég a haraszti városrész egyik legnagyobb cégének (AVON) feleslegessé vált raktárépületét vásárolta meg. Hozzátette: a kormány 500 millió forinttal támogatja a kínai beruházásnak helyet adó gödöllői iparterület összekötését az autópályával, és ez további befektetők vonz majd. Forrás: MTI


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online