Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Térkő, ami bírja, ha ráállunk autóval

2020-12-17 11:24:30

Sokféle térkő létezik, és ahányféle, annyiféle felhasználási mód is van. A térköveket több okból kifolyólag is használjuk, mégis az egyik legfontosabb szempont, hogy esztétikus legyen. Ugyanakkor hiába esztétikus egy térkő, ha nem tudja ellátni a feladatát. Épp ezért jól kell térkövet választani, hogy hosszú távon is megállja a helyét udvarunkban, kertünkben, bejárónkban.

Fontos szempont a teherbírás
Ahogy írtam is, az egyik legfontosabb szempont mindig az esztétika. Viszont ezt meg kell előzze egy előszűrés, ugyanis csak olyan térkőben gondolkozhatunk, ami kibírja azt a terhelést, aminek kitesszük majd. Ha pl. csak gyalogos forgalom lesz a szakaszon, akkor gyakorlatilag bármilyen térkőből választhatunk, dönthet a kinézet is.

Ugyanakkor szűkítenünk kell a kört, ha már autóval is, és még jobban, ha teherautóval is rá szeretnénk menni a térkövünkre. Ehhez már nagyon erős, nagy teherbírású térkövekre van szükségünk.

A legtöbb térkő sajnos nem bírja ezt a nagy fokú terhelést, így jelentősen szűkül a választási lehetőségünk. Ilyenkor érdemes a jól bevált, tradicionális térkövekhez nyúlni, amik már sokat bizonyítottak, ilyen a Barabás Téglakő Kft. Séd térköve is. Ezt a sokak kedvencének számító, több évtizede elérhető térkövet hullámkőnek is szokták nevezni, és egy nagyon kedvelt termékről van szó. Már biztos te is találkoztál vele rengeteg helyen az országban.


Területek kijelölése

A már említett Séd térkő két színben kapható: szürke és piros. A két szín jól kombinálható, illeszkedik egymáshoz, mégis jól elkülönül. A piros színt nagyon jól lehet használni különböző területek, például, egy parkoló kialakítására. Ha vállalkozása van, akkor nagyon jól mutat egy olyan parkoló, ami nem csak le van aszfaltozva, hanem szépen kialakított szürke Séd térkővel. A vörös Séd térkővel pedig az autók parkolóhelyei vannak elválasztva egymástól, így biztosítva az érkezők számára a rendelkezésre álló parkolóhelyek maximális kihasználását. Továbbá ugyanígy lehet használni rakodóterületek kijelölésénél is, például, telephely udvarában.

Enyhe terheléstől az extrém terhelésig
Minden terhelés erősségnek megvan a maga térköve. Ahogy egy gyalogos sétánynak vagy egy kerékpárútnak is, úgy a gépjárműforgalommal terhelt szakaszoknak is. Nem mindegy, hova, milyen térkő kerül, mert egy gyengébb térkő egy autó súlya alatt könnyen összeroppanhat. Épp ezért jó a már említett Séd térkő olyan helyekre, ahol autóforgalomra is lehet számítani.

Azonban a Séd térkövek közül is van gyengébb és erősebb kivitel is. A 6 cm-es kivitel kiváló választás minden autós forgalommal terhelt területre. Ugyanakkor, ha a céges udvarunkat tervezzük, melybe sok esetben akár komolyabb terhelésnek számító nagyobb teherautók is érkezhetnek, nem sok választásunk marad. De azért van, méghozzá a 8 cm-es Séd térkő, ami épp az ilyen extra nagy terhelésekhez lett tervezve, sokak nagy örömére.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online