Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Divatos fali dekoráció

2020-11-17 17:45:43

A fényképek világában élünk. A telefonokban, számítógépeken, külső adathordozókon lévő felvételek, valamint a hagyományos papírképek is kitűnő lehetőséget nyújtanak egy egyedi emlékképek elkészítéséhez. Ezek a vászonképek, amelyeken lehetőségünk van bármilyen kép vagy fénykép megjelenítésére. Ember legyen a talpán, aki képes a több gigabájtnyi vagy cipősdoboznyi kép közül egyetlen egyet kiválasztani. Nem is érdemes. Egy életben sokkal több felejthetetlen, gyönyörű vagy épp megható pillanatot élünk át. Ezeket szívesen megjelenítenénk otthonunk falán is. Ebben nyújtanak kiváló segítséget a kollázsok, a montázsok és a mozaikok is.

Alapfogalmak

A mozaikok esetében sok-sok aprócska kép ad ki egy nagy képet. A vászonképeket és a fényképet kedvelők körében sem ez a legkedveltebb megoldás. Persze, a megítélés szubjektív, de általában sem a kicsi képek, sem a nagy kép sem igazán élvezhető. A montázsok és a kollázsok sokkal jobb választások a fényképek vászonképi megjelenítéséhez. A montázs és a kollázs között fogalmi szempontból csupán pár aprócska különbség van. Ezek legfőbb jelentősége csak a képzőművészet terén figyelhető meg. A vászonképek és a fényképek esetén ez a határvonal szinte már láthatatlanná vált.


Megjelenésük

A montázs-, kollázsvariációk között különböző típusokat különböztethetünk meg. Ezek a technikai elnevezésekből fakadnak. Megjelenésüket tekintve tehát lehetnek rendezettek vagy rendezetlenek, illetve szabályosak vagy szabálytalanok. A rendezettek esetében a képek egymáshoz képest szabályosan helyezkednek el. Rendezetlen esetében egymáshoz képest el lehetnek forgatva, és enyhe árnyékot is vethetnek egymásra. Készülhetnek azonos méretű képekből vagy eltérőekből is.

Az alakját tekintve is nagy játékot enged. A képek megjelenhetnek hagyományos téglalap, de akár szív, szám vagy virág formai alakjában is.

Ezen stílusok választása ideális megoldás akkor, ha nem tudunk vagy nem akarunk a fényképeink közül kedvencet választani. De nagy segítség a régi megsárgult vagy alacsony felbontású digitális felvétel esetén is. Ez jellemző probléma a közösségi oldalakon tárolt vagy onnan csent képek esetében. Ezek az oldalak úgynevezett „thumbnail”, azaz kicsinyített verziót használnak és tárolnak. Ezen képek későbbi felhasználása bajos lenne, de erre is megoldást kínálnak a kollázsok vagy montázsok.

A fényt az alagút végén pedig a Vászonkép Szalon jelenti. Weboldaluk ötletekkel segíti, hogy a számodra legmegfelelőbb stílust megtalálhasd. Ha megvan a választás, akkor a tervezésben is segítő kezet nyújtanak neked.

A célegyenesben is végig melletted lesznek, hiszen garanciális vászonkép nyomtatási szolgáltatásuknak köszönhetően ti kéz a kézben fogjátok a célszalagot átszakítani. Majd otthonod falára, végső helyére kerülhet a vászonkép.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online