Vissza normál nézetbe Nyomtatás

New York-i különdíjjal büszkélkedhet a gödöllői Talamba ütőegyüttes

2020-11-08 10:50:34

Ezek a Talambás fiúk rendszeresen felkavarják az állóvizet! Az 1999-ben alakult ütős zenei formáció tizenhárom évvel ezelőtt tette át székhelyét Debrecenből Gödöllőre, és azóta – hol önállóan, hol neves előadóművészek társaságában – rendszeres fellépő a városban, illetve az ország határain belül és kívül egyaránt.

Művészeti ténykedésükre és produkciókra főként a szakma oldaláról többen is felfigyeltek, ezáltal cseppet sem véletlen, hogy a formáció több mint 20 éves fennállása során számos díjat és elismerést bezsebelt. Emellett a Talamba frontembere, Zombor Levente 2012 decemberében egy perc leforgása alatt 862 ütésszámot mért xilofonjának hangolt falapjaira, ami világcsúcsot jelentett. Bizonyára arra is többen emlékeznek, hogy öt évvel ezelőtt a Talamba döntőse volt a Hungary’s Got Talent (HGT) tehetségkutató versenynek.


Napjainkban újabb szakmai elismerésben volt része a négy főből álló (képen balról jobbra: Zombor Levente, Grünvald László, V. Nagy Tamás, Szitha Miklós) ütős alakulatnak, hiszen ezüstérmes minősítést szeretek a New York-i 5. Manhattan International Music Competition elnevezésű, a világ egyik legjelentősebb koncerthelyszíne, a Carnegie Hall által meghirdetett, idén online térben lezajlott zenei megmérettetésen. A gödöllői együttes a kamarazenei kategóriában – további négy pályázó társaságában – érdemelte ki a különdíjat. Fotó forrása: facebook


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online