Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Atlétika: gödöllői érmek a kecskeméti mezőn

2020-10-26 08:30:47

Idén október 24-én sikerült megtartani a szokás szerint tavasz elején rendezendő mezeifutó országos bajnokságot. A Kecskeméten lezajlott viadalon az időjárás egészen tavaszias volt a versenyzők számára, kellemes futóidőt hozott az október végi időpont is.

A Gödöllői EAC maroknyi atlétacsoportja derekasan helytállt az állóképességi számokban. A felnőtt férfiak mezőnyében Pápai Márton 23:28 perc alatt futotta le a közel 8 kilométer hosszú távot. Marci ezen a versenyen is nagyon jó taktikai érzékkel és a mezőnybeli akciókra jól reagálva, szinte hiba nélkül futott. Ezeknek és kiváló futásának is köszönhetően – kisebb meglepetésre – a harmadik pozícióban érkezett be az inkább 800 és 1500 méteren remeklő gödöllői atléta.

Az ifjúsági fiúk számára 6 kilométer volt a versenytáv, amit négy gödöllői is teljesített, akik közül Szőke-Kiss Jácint volt a leggyorsabb. Jácint 19:34 perc alatt ért be, mögötte kettő másodperccel csapattársa, Lesták Ármin következett. Tóth Benedeknek 20:56 perc volt szükséges a táv teljesítéséhez. Jácint a 11., Ármin a 12., Benedek pedig a 29. helyezést érte el, amivel az összesített csapatversenyben – 52 helyezési pontszámmal – a második helyet tudták megszerezni (képen edzőjükkel, Gadanecz Györggyel). Az ifi fiúknál még Galkó Csanád indult GEAC-színekben, aki élete első versenyén remekül helytállt és a 34. helyen ért célba, 21:30 perces idővel.


A serdülő hölgyeknél a három kilométeres távot Halászy Tamara a tizenhetedikként teljesítette 11:43 perc alatt, Szűcs Anna a 42. lett a népes mezőnyben. A serdülő fiúkra 4500 méter várt, ahol Roska Dániel 14:27 perc alatt ért végig, ami a 17. helyhez volt elég. Balogh Ádám pedig a 22. lett 14:42 perces idővel.

A legkisebbek számára is rendeztek országos futamokat, ahol a gyermekek között az U13-as kategóriában Ábrahám Zita a nagyon bíztató hatodik helyen ért célba az 1500 méteres távon. Daróczi Petra is kiválóan versenyzett és a 20. lett, Vancsó Enikő pedig a 26. Így a fiatal lányok az ötödik helyen zártak a csapatversenyben.

A gödöllői atlétákat Gadanecz György, valamint Kovács Gábor Krisztián készítették fel a versenyre, akinek a tudósítást és a képeket is köszönhetjük.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online