Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Az utolsó percekben van: ha OKJ-s szakmát szeretne

2020-10-26 17:01:11

Az államilag elismert OKJ képzésekkel, felnőttképzésben szervezett, tanfolyami képzés formájában, rövidebb idő alatt, munkához sokkal jobban igazodó időbeosztásban szerezhet szakmát, szemben az iskolarendszerű képzésekkel. Az Országos Képzési Jegyzék, azaz, az OKJ módosításáról megjelent kormányrendelet azonban jelentős mértékben csökkenti a megszerezhető szakmák számát.

Mit veszít, ha nem jelentkezik?
Ha most nem él a lehetőséggel, talán már nem is szerezheti meg álmai szakmáját vagy hosszabb tanulmányi úton kell majd végighaladnia hozzá. Sok szakma ugyanis már nem szerepel az OKJ-t felváltó Szakmajegyzékben, de a Perfekt Zrt. OKJ képzéseinek kínálatában ezeket a képzéseket most még megtalálja.

Nézzük, mi minden tűnik el!
Nézzünk néhány szakmát, amire még december 31-ig jelentkezhet, de a határidő letelte után már nem áll majd módjában a mostani formában elvégezni. Mit jelent ez? Sok szakma a jövőben csak iskolarendszerű képzés keretében lesz megszerezhető, de vannak olyan szakmák is, amelyek esetében még nem ismert, hogy 2021. január 1-jétől milyen keretek között lesznek elsajátíthatóak.

Könyvelési és adózási területen is átalakul a képzési rendszer. A pénzügyi-számviteli ügyintéző és a vállalkozási ügyviteli ügyintéző csak szakképző iskolákban lesz szervezhető, felnőttképzésben nem. . Mérlegképes könyvelőnek, adótanácsadónak viszont a jövőben is tanulhatnak az érdeklődők felnőttképzésben, szakmai képzés keretében.

OKJ-s Fotográfus- és fotótermék-kereskedő, valamint Sportedző képzésre is most utoljára jelentkezhet felnőttképzésben.


Éljen a lehetőséggel!

OKJ-s képzésekre 2020. december 31-ig jelentkezhet még, eddig érdemes véglegesen elhatároznia magát és élni ezzel a lehetőséggel a felnőttképzési intézményekben. Mindig egyszerűbb egy már bejáratott rendszerben megtalálni a saját képzési utat, mint egy újban keresgélni a lehetőségeket. Most még kihasználhatja az OKJ képzési rendszer előnyeit, a gyors haladást, rugalmas kereteket, valamint a gyakorlatorientált és specifikus tudást, miközben államilag elismert szakmai végzettséget szerezhet. Ha létezik vissza nem térő lehetőség, hát ez most az. Ne habozzon tovább!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online