Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Járásbíróság: újabb egymilliárdos fejlesztés Gödöllőn

2020-10-20 19:13:06

Hírportálunk folyamatosan figyelemmel kísérte a Gödöllői Járásbíróság Dózsa György úti épületének rekonstrukcióját és bővítését. 2019 májusában olyan cikket jelentettünk meg, amiben arra kerestünk választ: Meddig honol csend a Gödöllői Járásbíróság épületének felújítása körül?

Amint az az MTI által a Budapest Környéki Törvényszékre kiadott közleményből kiderül, október 16-ig kellett várni a legújabb fejleményre, miszerint:
A felújítás 2018-ban megszakadt, de most – a sikeres közbeszerzési eljárást követően – folytatódhat. Befejezik a fedélszék rekonstrukcióját és elkészítik a végleges tetőfedést. A munkaterületet kedden adták át a kivitelezőknek, amelynek 16 hónap áll rendelkezésére az épület bővítésére és teljes körű rekonstrukcióra - közölték.
A háromszintes épületében 10 tárgyalótermet, 24 irodát, ügyfélközpontot és kiszolgálóhelyiségeket alakítanak ki, így a meglévő alapterület több mint 1000 négyzetméterrel bővül. A 2.741 négyzetméteres épületben kap majd helyet a Gödöllői Járási Ügyészség is. A helyi védettség alatt álló épület Jablonszky Ferenc építészmérnök tervei alapján épült 1913-ban.
Mivel a bírósági épület „egybeforrt a város történelmével”, nagyon fontos, hogy elkészüljön az épület felújítása és elkerülhető legyen a további külső-belső állagromlása.


A közlemény további részletekre nem terjed ki, ám a közbeszeze.hu oldalon egy kis kutakodás után megtalálhatók a főbb adatok. A közbeszerzési eljárás nyertese a budapesti székhelyű THERMO ÉPGÉP Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft.  A vállalási átalányár nettó 1,079 milliárd forint, és emellett van egy nettó 54 millió forintos tartalékkeret.

A dolgok jelenlegi állása szerint 2022 kora tavaszára két, milliárdos nagyságrendű beruházás valósulhat meg Gödöllőn. A másik a Gémesi Györgyék által forszírozott új városháza-építés és -bővítés. Fotó forrása: bíróság.hu


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online