Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Erre számíthat, ha mostanában ingatlant venne vagy bérelne Gödöllőn és környékén

2020-10-19 17:35:07

A múlt hónapban már kiderült, hogy idén is felfelé ívelnek a gödöllői ingatlanárak, hiszen szinte végig áremelkedést tapasztalhattunk a városban. A legnagyobb drágulás eddig a június-júliusi hónapokban volt, ahol összesen 20 ezer forint/négyzetméterrel emelkedett az átlagár, vagyis: 4 százalékkal.

Az árak tekintetében igen erős szeptemberi hónapot zártak a vizsgált városok. A legmagasabb átlagárakkal – az ingatlantípusok függvényében – Dunakeszi, Budapest és Gödöllő - büszkélkedhetett, a legolcsóbb településnek pedig minden ingatlantípus tekintetében a Gödöllőtől 30 kilométeres távolságra fekvő Hatvan bizonyult.

Cikkünk további részében az Ingatlannet.hu statisztikai adatait alapul véve megvizsgáljuk, hogy mire számíthatnak azok, akik napjainkban vagy a közeljövőben szeretnének ingatlant venni Gödöllőn vagy annak környékén. Sőt, gondolva az albérlők helyzetére is, megnézzük, hogy hogyan változtak a bérleti díjak 2020 januárjáról 2020 szeptemberére.
Természetesen, nem mindegy, hogy milyen típusú ingatlant szeretnénk vásárolni, valamint jól láthatjuk, hogy már a Gödöllőtől nem messze fekvő nagyobb városok között is mekkora különbségek fedezhetőek fel.

Nagyok az eltérések a városok között

Ha téglalakást szeretnénk vásárolni, akkor azt legolcsóbban Hatvan területén tehetjük meg, hiszen az ottani átlagárak a nyár végén 395 ezer forint/m2 körül alakultak. Legdrágábban pedig a fővárosban találhatunk lakásokat, méghozzá 840 ezer forintos négyzetméter átlagáron. Gödöllő a második legolcsóbbnak bizonyul manapság - az öt város közül - a maga 500 ezer forint/m2-es átlagárával. Dunakeszin és Veresegyházon – például – 70-140 ezer forinttal is drágábban kínálják a tégla-építésű ingatlanokat városunkhoz képest. Érdekes lehet, hogy a nagy differenciák miatt egy budapesti lakás árán akár két hatvani téglalakást is megvehetnénk.

A hatvani családi házak szintén a legolcsóbbnak bizonyultak, hiszen azokat csupán 226 ezer forint/m2-es átlagáron hirdették. A sorban következtek a veresegyházi családi házak 415 ezer forint/m2-es árfekvéssel, majd nem sokkal drágábban a gödöllői házak következtek 421 ezer forint/m2-rel. A házak tekintetében a második legdrágább városnak Budapest bizonyult a maga 550 ezer forintos négyzetméter árával. Az első helyen pedig Dunakeszi helyezkedhetett el, mivel ott négyzetméterenként az 580 ezer forintot is elérte a házak kínálati ára.

A panellakások tekintetében a drágasági sorrend élén Budapest végzett, a második helyen Gödöllő, a harmadik pozíciót pedig Dunakeszi foglalta el. A sort szintén Hatvan zárta, 330 ezer forint/m2-rel. Ennél az ingatlantípusnál az első három helyen lévő település átlagos árfekvése 510-570 ezer forint/m2 között alakult.


A legtöbb helyen csökkentek a bérleti díjak

Az idei év kezdő díjaihoz képest négy városban is olcsóbban bérelhetünk napjainkban ingatlant. Budapesten és Veresegyházon ugyanis 14-19 százalékkal csökkentek a bérleti díjak 2020 januárjáról a múlt hónapra. Gödöllőn 12, Hatvanban 6 pedig százalékos mérséklődés történt. Egyedül Dunakeszin volt drágulás megfigyelhető a kilenc hónap során, hiszen ott négyzetméterenként 2348-ről 2561-re emelkedett a kiadó lakások bérlésének havi összege.


A babaváró hitel berúgta a lakás-felújítási piac ajtaját is

A GKI és a Masterplast közös kutatásából kiderült, hogy a hitelezési oldalon a babaváró hitel megjelenése alapvetően rendezte át a piacot és lényegében duplájára emelte a felújítási célra felhasználható banki források nagyságát. Emellett a pályázati lehetőségek is bővülőben vannak. Az elérhető források növekedése pedig érezhető lökést adhat a felújításoknak és korszerűsítéseknek, hiszen ezen a piacon mindig kulcskérdés a finanszírozás.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online