Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Röplabda NB I. Liga: sima gödöllői siker a pécsi újonc otthonában

2020-10-03 18:13:55

NB I. Liga, alapszakasz, 2. forduló:
Pécsi Tudományegyetem-PEAC – Gödöllői RC 0-3
(-14, -14, -19)

Miután az 2020/2021-es bajnoki évad alapszakaszának első fordulójában szabadnapos volt, riválisainál egy héttel később vágott neki a pontvadászatnak a gödöllői csapat. Ráadásul, Szalay Attila együttese úgy tette ezt, hogy eltért az eredeti sorsolástól, és pályaválasztói jogát felcserélve, idegenben lépett pályára az NB I. Ligában újonc pécsiek ellen.

A zártkapus összecsapás első játszmájában hamar magához ragadta a kezdeményezést a gödöllői formáció, amely főként két centere, Kovács Eszter (6 pont) és a török Buse Ince (3 pont), valamint a nyitásban is remeklő szélsőütő, Ratkai Panna pontjai (5 pont) jóvoltából könnyen jutott vezetéshez. Bár, a folytatásban akadtak szorosabb periódusok, a vendégek dominanciája előbb-utóbb egyértelművé vált.
Összességében elmondható, hogy a Szalay-csapat elsősorban ütőerőben kerekedett a pécsiek fölé, amiben jelentős szerepe volt Kökény Petra fokozatosan javuló ponterősségének, a nyitásfogadások pontosságának, majd a támadásokat előkészítő feladónak, Tóth-Bagi Rékának egyaránt.

Egy mérkőzés alapján a Gödöllői RC csapata 3 ponttal, 3-0-ás szett- és 75-47-es pontaránnyal az NB I. Liga alapszakasz-táblázatának 2. helyét foglalja el. A mérkőzés statisztikája ide kattintva böngészhető. Következik: TFSE – Gödöllői RC október 10., szombat 18 óra. Fotó: Kuti István

További, gödöllői érdekeltségű mérkőzések

NB II-es bajnokság, Kelet A-csoport, nők, alapszakasz, 1-2. forduló:
Gödöllői RC U21 – Debreceni EAC junior 3-0
(11, 11, 3)
Miskolci VSC – Gödöllői RC U21 2-3
(23, 18, -17, -17, -14)
Wirnhardt Oszkár csapata 5 ponttal, 6-2-es szett- és 182-123-as pontaránnyal a 2. helyen áll csoportjában.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online