Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Védelmezők az őszi hideg ellen: bundazsák és babatakaró

2020-09-20 13:07:38

Ahogy a kellemes melegből szépen lassan ősziesre, majd téliesre fordul az idő, minden anyukában egyre nagyobbá válik az aggodalom. A hűvös időben mi, felnőttek is könnyedén megfázunk, hát még a kisbabák! Éppen ezért kell a babakocsit hidegbiztossá tenni! Csupán azért, mert nyárból ősz lett, nem szabad elhanyagolni a sétálást. A friss levegő nagyon jót tesz a kicsinek. Ráadásul, a babakocsi mozgása a legtöbb gyerkőcöt hamar elaltatja. Azért pedig, hogy ne fázzon meg a kicsi, bújtasd bundazsákba és takargasd be egy pihe-puha babatakaróval!

Gyorstalpaló friss szülőknek
Akik első gyermekes szülők, gyakran nem tudják, kire hallgassanak. Mindkét oldalon mást tanácsolnak a nagyszülők, a nagynénik, nagybácsik, sőt, még a barátok sem mindig mondják ugyanazt. Mi éppen ezért szeretnénk néhány megbízható tanácsot adni.

A hideg időben természetesen minden babát fel kell öltöztetni, minél hidegebb van kint, annál jobban. A babatakarót még a hűvösebb nyári estéken is érdemes magatoknál tartani, hát még akkor, ha kitör az igazán szeles, hideg ősz… Persze az előbb említett öltözködés procedúráját kevés gyerkőc szereti. Legtöbbjük keserves hisztibe kezd, ha erre kerül a sor, nekik a napi két öltözés, azaz, a nappali ruhából a pizsibe és fordítva teljesen elég!

Szerencsére, van megoldás! Ha a kicsit lekötjük és amolyan játékká tesszük számára az egész öltözködést, azzal saját magunkat is megkíméljük a hisztivel járó könnyektől és viaskodástól. Mondókák, versikék, dalocskák, beszélgetés: ezek mind segíthetnek abban, hogy a kicsi problémamentesen bebugyolálódjon a meleg öltözékbe.


Bundazsák, babatakaró kint, babahálózsák bent!

Fontos, hogy a kicsi mindig egészen be legyen takargatva. A babakocsiba érdemes beletenni egy vastag bundazsákot. Ezt nem tudja magáról lerúgni, viszont egészen melegen tartja őt. Ebben aztán kedvére nézelődhet az őszi és a téli időjárásban is, nem fog megfázni! Persze a babatakaró elengedhetetlen ilyenkor is, főleg az egészen aggodalmas édesanyáknak ajánljuk ezt, akik a dupla védelemben bíznak. A tökéletes babakocsis utazáskor persze szükséged lesz pillangó párnára is, ez fogja a tökéletes pozícióban megtartani a kicsi fejét!

A babaszobán belül, ha ősszel és télen félsz attól, hogy a kicsi le fogja magáról mocorogni a takaróját, érdemes beledugnod egy finom meleg hálózsákba. Ezek a kicsi vállacskáinál tartanak, így aztán a baba véletlenül sem tudja magáról lerúgni. Mozogni természetesen ebben is tud, sőt akár forogni is, ám mindeközben végig be lesz takarva!


Ne feledkezz meg a párnáról se!

Azt már biztosan megjegyezted, hogy a kicsik buksija és gerince nagyon érzékeny, így sokáig nem szabad a pici fejecskéje alá párnát tenni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a babakocsiba, a pici háta mögé nem kerülhet biztonsági párna – mint amilyenek a macipárnák is –, ami kényelmesebbé teszi az utat!


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online