Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Két SZIE-hallgató tért haza aranyéremmel az atlétika MEFOB-ról

2020-08-28 14:42:08

Augusztus 26-án a Magyar Egyetemi- és Főiskolai Sportszövetség szervezésében Székesfehérváron rendezték meg a 2019/2020-as tanév atlétika Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságát (MEFOB). A nehezített felkészülési lehetőségek ellenére a lebenyolítási formában megváltoztatott atlétika MEFOB-on kiválóan szerepeltek a gödöllői központú Szent István Egyetem (SZIE) hallgatói – tájékoztatta hírportálunkat Kovács Zoltán, a SZIE Sportiroda munkatársa.

Nádházy Evelin a 100 méteres női síkfutásban a 2. helyén végzett (12,15 mp), míg fő versenyszámában, 400 méteres síkfutásban (amiben olimpiai kerettag is) magabiztos versenyzéssel MEFOB bajnoki címet szerzett (54,05 mp).
Ugyancsak 1. helyet érő pozícióban zárt a hárompróba versenyszámában Tóth Zsombor (1950 pont), aki gerelyhajításban (52,30 méter) is szerzett egy 4. helyet a SZIE-nek. A gödöllői központú felsőoktatási intézményt a MEFOB-on évek óta eredményen képviselő Rab Attila gerelyhajításban lett ezüstérmes (67,85 méter), Bogó Bence pedig súlylökésben ért el 6. helyezést (12,45 méter).

Nádházy Evelin, Rab Attila és Tóth Zsombor

Evelint, Zsombort, Attilát és Bencét – egyetemi tanulmányaik mellett – sportkarrierjük is a Szent István Egyetemhez köti, hiszen mindhárman a Gödöllői Egyetemi Atlétika Club igazolt versenyzői. A pontversenyben a SZIE a 6. helyen végzett, megelőzve a Szegedi Tudományegyetemet és az Eszterházy Károly Egyetemet, ahol testnevelő edző képzés is folyik.

A GEAC további kiválóságai közül Ajide Dániel (BME) 100 méteren 2. helyezést szerzett, 400 méteren aranyéremmel gazdagodott, míg Kriszt Katalin (BCE) magasugrásban állhatott fel a dobogó harmadik fokára.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online