Vissza normál nézetbe Nyomtatás

Szent István napján talált gazdára a Gödöllő Városért díj és a díszpolgári cím

2020-08-20 20:30:11

Augusztus 20-án összevont városi díjátadó helyszíne volt a Művészetek Háza Gödöllő épületének színházterme. Az esemény sajátossága a koronavírus-járvány terjedésének visszaszorítása érdekében a tavasz folyamán kihirdetett korlátozásokra vezethető vissza, hiszen március 15-én elmaradt az önkormányzat által 24 éve alapított Gödöllő Városért díj átadásának ceremóniája. A kitüntető címre méltó személyeket (Czédly Mónika, Kecskés József) és közösséget (GlaxoSmithKline Biologicals Kft. - Csetriné Hári Zsuzsanna termelési vezető képviselte a vakcina-gyártásban világszínvonalú céget) a képviselőtestület tagjai tavaly decemberben, zárt ülésen fogadták el. A díjjal járó oklevél és Világfa-kisplasztika mellé a személyek 200 ezer forintos, a közösség pedig 400 ezer forintos pénzjutalmat is a magáénak tudhat.


Gödöllő idei díszpolgárának személyéről
– alkalmazva a veszélyhelyzetben a polgármestert megillető jogosítványt – Gémesi György egymaga határozott: kiválasztottja dr. Révész T. Mihály jogtörténész, a Gödöllői Királyi Kastélyt működtető gazdasági társaság egykori (2005 szeptembertől 2010 decemberig) ügyvezető igazgatója lett. A település legrangosabb, díszoklevéllel és a város címerével ékesített arany pecsétgyűrűvel honorált elismerés ettől az évtől kezdődően 300 ezer forint pénzjutalommal is kiegészül. Révész T. Mihály a 24. személy, aki használhatja a díszpolgári titulust a díj 1996-os újraalapítása óta.


A Herczenik Anna operaénekes és a Gödöllői Szimfonikus Zenekar Vonós Kamrazenekarának közreműködésével teljessé vált ünnepi rendezvény elején oklevélben (több magányszemély, valamint a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ, a Gödöllő COOP Zrt. és a Gödöllői Királyi Kastély közössége), illetve Polgármesteri Ezüstérem Gödöllőért elismerésben részesítették azokat (Liskáné Fóthy Zsuzsanna, Varga Gyöngyi, Varga Lilla, Erdélyi Zsolt, Kajári Balázs, Kolonics Sándor, Mezei Attila), akik a veszélyhelyzet idején kimagasló segítséget nyújtottak.
Az augusztus 20-i főtéri programok a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében bevezetett korlátozások miatt ebben az évben elmaradtak.


Online kaszinók
Magyarország
magyar online casino

Kamerák előtt Gödöllő és a környező települések sportolói

 

Kapcsolat | ImpresszumAdatvédelem | Médiaajánlat

© Gödöllői Hírek Online